Рівне:

Створення та просування сайтів

Резолюція ООН щодо Криму: у документі Росію визнано державою-окупантом

Україна і світ 16-лис, 2016, 11:189 prov 774
15 листопада в Генеральній Асамблеї ООН була ухвалена резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", ініційована Україною.
Про це повідомляє постійне представництва України в ООН. На підтримку документа виступили 73 держави, проти голосували 23, 76 утримались. Співавторами української резолюції стала 41 держава-член ООН. Уперше в офіційних документах ООН Росія визнається державою-окупантом, а Автономна Республіка Крим та місто Севастополь - тимчасово окупованою територією.
Крім того, в резолюції підтверджується територіальна цілісність України та невизнання анексії українського півострова. Читайте також У МЗС пояснили значення резолюції ООН щодо Криму
Документ також закликає Росію надати міжнародним правозахисним механізмам, насамперед місії ООН з моніторингу за дотриманням прав людини в Україні, безперешкодний доступ до Криму з метою забезпечення моніторингу ситуації з правами людини, а також просить управління верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації на півострові.
У грудні 2016 року заплановане затвердження ухваленої резолюції на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН.l
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору