– Якщо ви варите прозорий бульйон, не забувайте ретельно видаляти спливаючий жир. Можете вкинути цілу невелику цибулину — тоді ваш суп буде золотавим.
– Пам’ятайте, що гарніри та заправи підвищують калорійність супів.
– Щоб суп-пюре мав необхідну густину, його можна заправити розмоченою в бульйоні м’якушкою білого хліба, протертою крізь густе сито.
– Якщо ви трохи пересолили бульйон, не хвилюйтесь. Візьміть склянку промитого рису, покладіть його в чисту полотняну торбинку і прокип’ятіть у пересоленому бульйоні. Рис вбере частину солі.
– Пам’ятайте, що ваш бульйон буде більш насиченим, якщо м’ясні продукти для нього закладати в холодну воду.
– Важливо знати, що пшоняний суп не можна переварювати — це негативно позначається на смаку і зовнішньому вигляді страви.
– Усі спеції необхідно класти за 2—3 хвилини до готовності страви.