Рівне:

Створення та просування сайтів

Понад 130 тисяч гривень заробили аферисти на довірі за одну добу

Новини регіону / Тернопільська область 31-жов, 2022, 17:549 prov 356
Понад 130 тисяч гривень заробили аферисти на довірі за одну добу. Натомість, усі гроші з карток втратили двоє мешканок області.
Класична схема шахрайства спрацювала в обох випадках: дзвінок, невідомий чоловік представляється працівником банку. Спочатку аферист входить в довіру, намагається дізнатися якомога більше інформації про картковий рахунок, а потім спонукає жертву переводити гроші на інші рахунки, або ж довідавшись секретні коди, викрадає їх сам.
Мешканка Лановеччини, надала невідомому доступ до мобільного банківського додатку і він легко викрав понад 96 000 кредитних коштів.
Інша жертва банківської афери, 38-річна тернополянка надавши всі паролі аферисту втратила 39 тисяч гривень. Коди доступу до мобільного банківського додатку вона отримувала в повідомленнях.
Поліцейські за фактом шахрайства розпочали кримінальні провадження.
Наголошуємо: банківські працівники не телефонують до клієнтів щоб довідатися конфіденційну інформацію! Якщо вам пропонують змінити паролі або ж перевести гроші на інший рахунок аби їх вберегти – це 100% шахрайство!
Не впадайте в паніку, коли чуєте у слухавці інформацію, що ваш рахунок під загрозою крадіжки. Покладіть слухавку, заблокуйте карту і зателефонуйте в банк. Безкоштовний номер гарячої лінії є на кожній банківській картці!
Проявляйте обачність – вбережете власні кошти!
Поліція Тернопільської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору