Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна повністю замінує кордон з Білоруссю та Росією: в ДПСУ розповіли про плани

Війна з московитами / Актуально 25-лют, 2023, 12:149 prov 600
Державний кордон України з Білоруссю та Росією буде суттєво зміцнений. Йдеться про спорудження додаткової смуги мінно-вибухових загороджень.
Відповідне рішення підтримали депутати Верховної Ради. Про це йдеться у законопроекті №7475 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону".
Законопроект передбачає зміцнення захисту державного кордону України. У Державній прикордонній службі пояснили, що тепер смуга вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону збільшиться до 2 км завширшки.
У відомстві попередили, що всю цю територію буде заміновано з метою безпеки. У цих межах встановлюється спеціальний прикордонний режим заборони вільного в'їзду, перебування, проживання, пересування осіб, які не пов'язані з обороною чи охороною державного кордону України.
Варто зазначити, що подібні заходи безпеки вже були раніше застосовані вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону, проте законопроект №7475 фактично розширює зону, яка буде замінована.
Також у ДПСУ наголосили, що ухвалений закон дозволить врегулювати питання залучення Збройних Сил України, Національної гвардії та Національної поліції до виконання завдань з охорони державного кордону. Крім того, визначено місце прикордонників у загальній системі Сил оборони під час воєнного стану.
До речі, протяжність українсько-російського кордону становить 2295 кілометрів, а українсько-білоруського – 1084 кілометри. З РФ межують Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області, а з Білоруссю – Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська та Чернігівська області.
Нагадаємо, білоруські прикордонники продовжують демонструвати надмірну чутливість. Вони знову поскаржилися на "погрозливі та непристойні жести" з боку українських колег.
Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його армія готова воювати разом із російськими окупаційними військами. За його словами, це може статися лише у разі агресії проти Білорусі.
Як повідомляв OBOZREVATEL, сьогодні на території Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Водночас, ситуація може змінитися в майбутньому залежно від намірів ворога.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору