Рівне:

Створення та просування сайтів

Пастор-капелан протестантської церкви з Маріуполя усиновив 38 дитину

Головна / Війна з московитами / Актуально 08-бер, 2023, 09:259 swet 1 194
 
Окрім величезної благодійної роботи пастор-капелан з Маріуполя Геннадій Мохненко не втомлюється рятувати дитячі життя. Він батько 39! дітей ( троє біологічних і 36 прийомних). Так, днями він усиновив ще одного хлопчика Івана.   Мохненко засновник і керівник наймасштабнішого в Східній Європі табору реабілітації безпризорних дітей, який має назву «Республіка Пілігрим», а також цілої мережі реабілітаційних центрів для дорослих.
Геннадій - це людина, яка змінює світ своїми діями та почуттями. Коли він розповідає про своїх дітей, у його голосі простежується неймовірне почуття любові та піклування. Те, що він дарує своїм дітям, неможливо описати словами, адже це те, що не можна купити ні в одному магазині світу - це родина, це тато і мама. Для дітей, які втратили своїх батьків та рідних, це було найкращим подарунком у житті.
Ось що він написав на своїй сторінці ФБ:
"Приймаю привітання.  Діти в моєму сімействі заводяться навіть під час війни і не зважаючи, що я далеко від дружини. Відвіз свого 33-го прийомного сина до США, але не встиг повернутися, як на його місці вже спав 36-й!!!  Це якийсь кругообіг дітей у природі, протягом двадцяти з лишком років... Благословіть юнака... Йому 14-ть.  Сказав уже: "Батя"..."
За понад двадцять років Геннадій Мохненко прийняв у родину 36 дітей, і кожен з них - це окрема історія, окрема людина, яку він обіймає любов'ю та турботою. 
Він вірить, що його роль - це не тільки дати їм будинок та економічну підтримку, але також допомогти їм відновитися, стати на ноги, а також побачити Бога через батьківську любов у його та їхньому житті.
Геннадій Мохненко - це живий приклад того, що одна людина може зробити дуже багато, якщо вона має віру, любов та бажання допомогти іншим.
Через нього пройшло більше 4 тисяч дітей найважчої соціальної категорії. Перші покоління - були діти з глибокою наркотичною залежністю, безпритульні, які роками жили на вулиці, це кримінал, СНІД тощо. Капелан багатьох підлітків зумів поставити на ноги, або і повернути до життя в прямому розумінні слова. Вони дорослішали, створювали сім'ї, виходили в самостійне життя. 
На жаль, у березні минулого року загинула від російської ракети дочка Геннадія. А в лютому 2023 року на фронті поранено сина пастора. «Мій синуха, який воював у Бахмуті, серйозно поранений. Ампутували ліву кисть руки. Безліч уламків у тілі. Загрози життю, Слава Богу, немає», — написав відомий протестантський пастор і капелан Геннадій Мохненко .
Геннадій та Олена Мохненко усиновили В'ячеслава, коли йому було 13 років.

Вчора пастор  у Фейсбуці повідомив, що серед звільнених з російського полону є пастор з Азовсталі Анатолій Волошин, його родина вважала загиблим  та опублікував фотографію свого друга серед інших звільнених полонених українців.
«Сиджу ридаю... Давлюсь сльозами подяки Богові.. Обмін полонених.. Крайній праворуч - один із пасторів нашої церкви, мій друг Анатолій Волошин! 30 років ми разом служили Богові та людям. Останні місяці його вважали загиблим», - написав Мохненко.

Як відомо, вчора відбувся великий обмін полоненими.
З рашистського пекла повернулося 130 українців - 126 захисників та 4 захисниць.
Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ.
Серед них - 87 захисників Маріуполя, 71 з яких - із «Азовсталі».

Світлана Коток
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору