Рівне:

Створення та просування сайтів

Реакція світу на мятєж пригожина

Головна / Війна з московитами / Україна і світ / Актуально 25-чер, 2023, 11:259 swet 469
23 червня керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив про "марш справедливості" проти російського військового керівництва. "Вагнерівці" взяли під контроль низку об'єктів в Ростові та Воронежі та сунулися по трасі в москву.
Представники різних країн  заявили, що уважно стежать за розвитком конфлікту між "вагнерівцями" та владою рф.

Європейська Рада: «Це внутрішня проблема росії»

Твіт президента Європейської ради Шарля Мішеля
Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що підтримує зв'язок з партнерами по G7, а також лідерами Європейського Союзу. «Це, безсумнівно, внутрішня проблема росії», — написав він у Twitter.

НАТО: «Моніторимо ситуацію» (як і завжди)

За словами представника Північноатлантичного альянсу, НАТО «моніторить ситуацію».

США: «Будемо консультуватися з союзниками»

Білий дім уважно стежить за ситуацією в Росії, заявив офіційний представник Ради національної безпеки США Адам Ходж. Він стверджує, що президент Джо Байден був поінформований про просування найманців..«Ми будемо консультуватися з союзниками та партнерами щодо цих подій», — сказав Ходж.

Латвія: «Ми не будемо видавати візи росіянам»

Твіт обраного президента Латвії Едгарса Рінкевичса
Чинний міністр закордонних справ та обраний президент Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що безпекові структури країни пильно стежать за подіями у росії. «Латвія уважно стежить за розвитком ситуації в Росії і обмінюється інформацією з союзниками. Охорону кордону посилили, візи або в'їзд на кордон росіянам, які виїжджають з росії через поточні події, розглядатися не будуть», – написав він у своєму Twitter. Та зазначив, що на тлі останніх подій у рф безпекова загроза для Литви не збільшилася.

Твіт обраного президента Латвії Едгарса Рінкевичса
Також Рінкевичс лаконічно прокоментував у Twitter звернення керівника ПВК «Вагнер»: «Ой який цирк, ой яке шоу».
 Казахстан: «Це внутрішня справа росі» Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв провів телефонну розмову з путіним щодо «ситуації в рф».
«Токаєв зазначив, що події, що відбуваються, — це внутрішня справа росії. Конституційний порядок і верховенство закону є неодмінною умовою підтримки правопорядку країни. Це є основою безпеки суспільства та його успішного розвитку», — говориться в повідомленні на офіційному сайті президента.

Франція: «Ми налаштовані допомагати Україні»

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що «уважно стежить» за останніми подіями в російській федерації. «Ми як і раніше налаштовані допомагати Україні», — додав він.

Британія: «Основна мета для всіх сторін — діяти відповідально»

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що його країна буде говорити з партнерами про ситуацію в росії. «Ми підтримуємо зв’язок із нашими союзниками та активно стежимо за розвитком ситуації. Ми з деякими з них поговоримо пізніше сьогодні. Основна мета на цей час для всіх сторін — діяти відповідально та захищати цивільне населення. Це все, що я маю сказати в цей час,"- сказав він в коментарі для ВВС.

Естонія: «Прямої загрози для нашої країни немає»

Твіт прем’єрки Естонії Каї Каллас
В уряді Естонії зазначили, що пильно стежать за ситуацією у росії і на зв’язку з союзниками, заходи безпеки на кордоні посилено.
«Можу запевнити, що прямої загрози для нашої країни немає. Посилено охорону кордону. Я також закликаю наших людей не їздити в жодну частину росії.», – заявила прем’єрка Естонії Кая Каллас у Twitter.

Твіт міністра оборони Естонії Ханно Певкура
«Після короткого звернення путіна, здається, зрозуміло, що для кремля ситуація серйозна і є висока ймовірність ескалації в росії. На даний момент немає змін поблизу кордонів Естонії», – повідомив міністр оборони Ханно Певкур.

Чехія: «Наближається літня відпустка в Криму»

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі саркастично прокоментував ситуацію: «Бачу, наближається моя літня відпустка в Криму».

Польща: «Спостерігаємо за східними кордонами»

Президент Анджей Дуда заявив про постійний моніторинг східного кордону країни.  

І хоча увечері 24 червня після зговору Пригожин заявив, що "вагнерівці" припиняють заколот і повертаються в польові табори, однозначно мятєж показав черговий раз гнилість путінської системи та його сатрапів, які при внутрішньому хаосі - постійно сунуть носа свого в чужі справи, а також те, що російські терористи та їх прихвостні добре напудили в штани під гаслом «.. невже всьо пропало і всьо напрасно…».

Ці події є вагомим сигналом для нерішучого світу відносно затяжної війни в Україні.

За матеріалами соцмереж за 24 червня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору