Рівне:

Створення та просування сайтів

Єпископи УГКЦ пояснили Папі Римському, що він образив українців

Головна / Україна і світ / Суспільство 07-вер, 2023, 09:079 prov 267
Єпископи Української Греко-Католицької Церкви зустрілися у Ватикані із Папою Римським Франциском.
Про це повідомили в УГКЦ, інформує Цензор.НЕТ.
"Єпископи розповіли, що певні висловлювання і жести "Святого Престолу та Вашої Святості є болючими та важко сприймаються українським народом, який у ці хвилини стікає кров’ю в боротьбі за свою гідність і незалежність"", - йдеться у повідомленні.
Єпископи пояснили, що російська пропаганда використовує непорозуміння, які виникали між Україною та Ватиканом від початку повномасштабної війни, для виправдання та підтримки ідеології "русского міра", тому українські вірні чутливі до слів Папи.
Франциск у відповідь пояснив свої слова, сказані до російської молоді, так: "Повертаючись із Монголії, під час розмови з журналістами я сказав, що справжнім болем є, коли культурна спадщина якогось народу проходить "дистиляцію" та піддається маніпуляціям з боку певної державної влади, внаслідок чого перетворюється на ідеологію, яка нищить і вбиває. Великою трагедією є те, коли така ідеологія вривається в Церкву і підміняє собою Христове Євангеліє". 
Він також додав: "Окремим болем українського народу є той факт, що ви сумніваєтеся, з ким Папа. Я хочу запевнити вас у моїй солідарності з вами та постійній молитовній близькості. Я є з українським народом". 
Нагадаємо, 25 серпня Франциск виступив перед учасниками X Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі.
У своїй промові понтифік заявив: "Ніколи не забувайте про спадщину. Ви - нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії - великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви - нащадки великої Матінки Росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам - дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами".
МЗС України засудило цю заяву.
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав заявив, що очікує пояснення від Папи Римського Франциска щодо його закликів до росіян не відмовлятися від спадщини Російської Імперії.
У Ватикані кажуть, що "Папа мав намір заохотити молодь зберігати й розвивати те позитивне, що є у спадщині Росії". 
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору