Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 28-сер, 2008, 10:179 prov 1 139
РФ може перейти на візовий режим з Україною
Якщо Україна вступить до НАТО, то може стати актуальним питання про введення візового режиму між РФ і Україною, однак у Москві хотіли б цього уникнути, заявив заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін.
– Доводити справу до того, щоб взагалі виникало питання про візовий режим між Росією й Україною, як це буде у випадку вступу України до НАТО, – це точно не наш вибір, – сказав заступник голови МЗС РФ.
За словами Карасіна, консульські структури до переходу на візовий режим можуть підготуватися досить швидко.

79-річна японка встромила ніж у двох перехожих
У Японії на багатолюдній залізничній станції в Токіо 79-річна жінка поранила ножем для фруктів двох жінок. Вона зробила це для того, щоб привернути увагу поліції, оскільки раніше вона втекла з притулку для бездомних. Обидві 20-річні жертви отримали легкі поранення. Жінку похилого віку арештували відразу ж на місці.
– Я втекла з притулку для бездомних і в мене немає грошей. Я подумала, що маленький інцидент змусить поліцію поклопотатися про мене, – сказала затримана.

Українець намагався вплав повернутися на батьківщину
Російські та українські прикордонники затримали громадянина України, який уплав спробував перетнути Керченську протоку, щоб повернутися на батьківщину з Краснодарського краю. Цей спосіб повернення 20-річний українець обрав тому, що у нього не було документів, і виїхати додому на транспорті йому було б важко.
Порушник спробував подолати чотири кілометри, але його затримали в морі.
На території Краснодарського краю українець проживав нелегально. Проте юридичне рішення за фактом його ”запливу” буде ухвалено за законами України, куди його доставили російські прикордонники.

Головний кандидат у президенти Пакистану лікувався від недоумства
Головний кандидат у президенти Пакистану Асі Алі Зардарі в 2007 році лікувався від серйозного психічного розладу, пише видання Fіnancіal Tіmes. Зардарі діагностували недоумство, депресію й посттравматичний розлад.
Лікарі в березні 2007 року свідчили, що він не міг згадати дні народження своїх дружини і дітей, відчував постійний страх і задумувався про суїцид. Коментар самого кандидата в президенти журналістам видання одержати не вдалося.
Нагадаємо, що Зардарі є вдівцем убитої в грудні 2007 року глави Пакистанської народної партії Беназір Бхутто. Після загибелі дружини він очолив її партію. Вибори президента Пакистану відбудуться 6 вересня.

В Індії невідомий вірус забрав життя 160 людей
Невідоме інфекційне захворювання призвело до смерті 160 осіб у районі індійського міста Канпур. 24 смертельні випадки зафіксовані лише упродовж минулої неділі, 24 серпня.
Згідно з опублікованими 25 серпня даними, хвороба, яку вперше виявили в одному селі два тижні тому, швидко поширилася, охопивши вже 350 населених пунктів. Тисячі місцевих жителів опинилися прикованими до ліжок, а список померлих щодня поповнюється на 15-20 осіб.
Наразі бригадам епідеміологів, що прибули на допомогу місцевим медикам, важко дати однозначну відповідь про природу загадкової хвороби. Як повідомляється, за симптомами хвороба нагадує малярію або тропічну лихоманку і супроводжується різким підвищенням температури і загальним нездужанням.
Детальні результати аналізу зібраних зразків крові хворих стануть відомі найближчими днями.

В Одесі відкрили пам’ятник Папі Римському Іоанну Павлу II
Пам’ятник Папі Римському Іоанну Павлу II відкрито в Одесі на вулиці Єкатерининській.
У церемонії його освячення взяли участь єпископи і священики Римсько-Католицької і Греко-Католицької церков, представники Генерального консульства Республіки Польща в Одесі, гості з Бельгії, Італії, Польщі, Білорусі, Росії. Особливим гостем був Краківський митрополит кардинал Станіслав Дзівіш, який був особистим секретарем Іоанна Павла II весь період його понтифікату.
Перед установленням пам’ятника відбувся хресний хід від церкви Святого Петра на вулиці Гаванній до собору на вулиці Єкатерининській, у якому взяло участь близько двох сотень віруючих. Відкриття пам’ятника приурочене проведенню IV католицького Дня молоді Одесько-Сімферопольської єпархії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору