Рівне:

Створення та просування сайтів

Данілов відреагував на судові справи Шуфрича та Коломойського

Головна / Суспільство 30-вер, 2023, 08:069 prov 343
В Україні повинні запрацювати системи, які унеможливлюють процес корупційних діянь. Саме тоді корупція зникне як явище з території нашої держави.
Таку заяву секретар РНБО Олексій Данілов зробив в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук.
"Ці системи мають бути побудовані. Чи є вони нині у тому вигляді, у якому я б хотів, щоб вони були — на жаль, ще не остаточно. Але вони обов'язково будуть побудовані, бо суспільство, і запит, і всі процеси, які є — вони дуже швидко поставлять все на свої місця", — сказав він.
Данілов наголосив, що в Україні мають існувати системи, які не дозволяють нікому монополізувати ті чи інші напрямки. Очільник РНБО також запевнив, що гроші ще нікому не приносили радість, навівши, як приклад, справу Ігоря Коломойського.
"Ми з вами точно знаємо Ігоря Валерійовича. І чи є велика радість, проживши таке життя, зараз опинитися у тих умовах, у яких він опинився? Звичайно, ні. І тому, коли люди вважають, що якщо у них є можливість — і вони гребуть і гребуть — майте на увазі, що це вони гребуть свою, скажімо так, складну долю", — зауважив Данілов.
Секретар РНБО запевнив, що раніше не викривали у такій кількості російських агентів та колаборантів, як це відбувається наразі.
"Вони ж на поверхні були. Той же Нестор (Шуфрич, — ред.) — це ж не явище сьогоднішнього дня", — заявив Данілов.
Він також наголосив, що "справа Шуфрича" — це власна ініціатива Служби безпеки України, а не вказівка "згори".
"Василю Васильовичу (Малюку, — ред.) не потрібні ніякі вказівки відносно наведення ладу у цій царині", — додав Данілов.

Що відомо про справу Шуфрича

Співробітники Служби безпеки України затримали народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області. 15 вересня відбулося понад 50 обшуків у кримінальній справі Шуфрича. Під час обшуків виявили заборонену російську символіку та нагороди. Виявляється, він зберігав удома георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил Російської Федерації.
Також Служба безпеки України виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей України у так звані "краї", широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту. Під документом, який датований липнем 2014 року, стоять підписи позбавленого нині українського громадянства колишнього нардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.
Нестор Шуфрич — український проросійський політик, народний депутат України від забороненої партії ОПЗЖ, голова Комітету ВРУ з питань свободи слова. Був членом Партії регіонів.
За інформацією журналіста Бутусова, Шуфрич є фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем. Як відомо, у Верховну Раду України Нестор Шуфрич потрапив від проросійської партії ОПЗЖ, яка зараз перебуває під забороною.
Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді.
15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Нестору Шуфричу. Йому призначили тримання під вартою на два місяці без внесення застави.
Нагадаємо, що під час обшуку в народного депутата Нестора Шуфрича виявили заборонену російську символіку та нагороди. СБУ надала журналістам фотографії нардепа, якого підозрюють у державній зраді. Виявляється, він зберігав удома георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил Російської Федерації.
Додамо, 20 вересня Верховна Рада України проголосувала за зняття підозрюваного у державній зраді народного депутата від забороненої "Опозиційної платформи — За життя" Нестора Шуфрича з голови Комітету свободи слова. Однак він залишиться просто членом Комітету.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору