Рівне:

Створення та просування сайтів

Рада Україна-НАТО затвердила річну програму для України

Головна / Україна і світ 29-лис, 2023, 13:349 zipik1 397
На засіданні Ради Україна-НАТО було затверджено річну програму, спрямовану на підготовку України до членства в Альянсі.
Як передає Укрінформ, про це заявив у середу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО.
"Сьогодні ми схвалили амбітну робочу програму на наступний рік. Вона включає енергетичну безпеку, іновації та взаємосумісність", - сказав він.
Столтенберг повідомив, що зараз відбувається трансформація Комплексного пакету допомоги НАТО в багаторічну програму допомоги, щоб "допомогти Україні перейти від радянських часів до обладнання та стандартів НАТО" та "зробити їхні війська повністю взаємосумісними з нашими".
"Ми також обговорили шлях України до членства в НАТО. Союзники погодилися, що Україна стане членом НАТО. Наразі ми надали рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні, включаючи боротьбу з корупцією, зміцнення верховенства права та підтримку прав людини і прав меншин. Україна зараз ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше", - заявив генсек НАТО.
Він наголосив на продовженні підтримки України на її шляху до членства в Альянсі та продовженні підтримки Альянсом боротьби України за свою свободу.
Як повідомлялося, 29 листопада у Брюсселі пройшло перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору