Рівне:

Створення та просування сайтів

У Вільнюсі наступного тижня відбудеться перше засідання Ради Україна-НАТО: подробиці

Головна / Україна і світ 04-лип, 2023, 07:219 prov 365
На саміті Північноатлантичного альянсу, який пройде 11-12 липня у Вільнюсі, відбудеться перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні голів держав та урядів.
Таку заяву в інтерв’ю Rzeczpospolita зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.
"Вільнюський саміт стане першою зустріччю Ради НАТО-Україна на рівні голів держав та урядів. Таким чином Києву буде надано рівне місце за столом цього органу Альянсу", — зазначив голова німецького Міноборони.
Пісторіус додав, що Рада Україна-НАТО — це великий крок для української країни на шляху до адаптації процесів і структур усередині Альянсу. Водночас він наголосив, що у цілому НАТО за жодних обставин не стане стороною конфлікту у війні Росії проти України. Тому відповісти на запитання щодо членства нашої країни можна буде лише після завершення бойових дій.
Як відомо, у червні 2020 року Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. У серпні 2021 року президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляла, що Україна не може стати членом НАТО, поки не поверне всі окуповані Росією території. Вже 30 вересня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до НАТО в прискореному порядку. Столтенберг тоді заявив, що зараз вони зосереджені на підтримці української оборони. 
Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошував, що умовою будь-якого змістовного обговорення членства України в НАТО є її перемога у війні з Росією. Країни-члени Альянсу вважають, що найбільш термінове завдання зараз — забезпечити перемогу України як суверенної та незалежної держави.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору