Рівне:

Створення та просування сайтів

Афера для пенсіонера

Що новенького? 01-бер, 2007, 20:069 prov 1 009
А все розпочалося з того, що посеред дня біля їх будинку зупинився легковик, із якого вийшло дві причепурені панянки і впевненою ходою попрямували у хату. Мабуть, незнайомки заздалегідь грунтовно готувалися до візиту в оселю пенсіонерів. Для надання своєму візиту офіційності і важливості незнайомці дістали якісь «ксиви» і тицьнули їх перед очі господарів, а потім ці «документи» доповнили усною інформацією, представившись співробітниками Пенсійного фонду України.

Згодом смаглявки із неприродно вибіленим волоссям, так би мовити, приступили до виконання своїх «службових повноважень» і досить аргументовано та переконливо повели мову про обмін грошей. Суть їх «робочої версії» полягала в тому, що потрібно обмінювати 50-гривневі банкноти, бо вводяться в обіг нові.

Подружжя на слух не відразу із розумінням сприйняло цю інформацію. Доки господарі перемелювали у своїх головах «новину», молодиці не вгавали із «роз’ясненням». До того ж, досить таки «професійно» і переконливо тиснули на людей, домагаючись, аби вони зізналися, яку суму коштів зберігають вдома і готові обміняти. Одне слово, після деяких роздумів і вагань господарі здалися і дістали із «заначки» збереження.

Власниці ефектних «ксив» взялися уважно рахувати гроші, а потім акуратно загорнули їх у папір. Для надання офіційності цій процедурі навіть поставили печатку на згорток і запевнили господарів, що завтра прибудуть відповідні фахівці з банку та представники міліції і проведуть обмін.

Наступного дня до пенсіонерів справді прибули працівники міліції, але не обмінювати гроші, а переконатися, що господарі стали жертвами шахрайок. Мабуть, усі вже здогадалися, що у пачці були замотані звичайні папірці, а не кілька сотень гривень.

Отож, жителі району мають потроїти пильність та увагу, коли на подвір’ї з’являються люди, які представляються посланцями будь-якої установи та організації. Про всіляких добротворців, контролерів треба негайно інформувати у сільську раду, депутатів, а ще краще — приймати їх в оселі лише із представниками місцевої влади. Краще перестрахуватися і не комплексувати від власної невпевненості, ніж стати жертвою «лохотрону» і шукати вітра в полі...


Віталій ТАРАСЮК, Млинів
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору