Рівне:

Створення та просування сайтів

ПЕРШИЙ ДОВІДНИК ІЗ КОБЗАРСТВА

Актуально 01-бер, 2007, 20:079 prov 1 036
Присвятили книгу автори незабутньому бандуристові-педагогу Анатолію Грицаю, який залишив після себе величезну кобзарську спадщину й талановитих продовжувачів своєї справи. Приїхавши після закінчення Київської консерваторії працювати викладачем класу бандури в Рівненське музичне училище в далекі 50-ті минулого століття, ця людина віддала улюбленому мистецтву решту прожитих літ. Завдяки Анатолію Грицаю в нашому краї з’явилися ансамблі бандуристів та окремі виконавці, які понесли у світ красу українських народних пісень і дум, трепетну душу козацького інструмента. Першим порадником і помічником завжди була дружина Наталія, яка багато років як бандуристка виступала у складі “Золотого квартету”.

Анатолій Грицай поряд із педагогічною працею керував капелою бандуристів Рівненського будинку художньої самодіяльності профспілок, писав музику і вірші. Часті зустрічі в різних колективах додавали йому творчої наснаги. Хоча за життя так і не удостоївся жодної державної відзнаки.

Про нього та його продовжувачів і розповідають біографічні дані та світлини. В ще публікується добірка віршів Анатолія Грицая, присвячених своїм учням.


Юрій БЕРЕЗА,м.Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору