Рівне:

Створення та просування сайтів

Конфлікт між студентами та ректоратом

Актуально 17-лип, 2008, 18:199 prov 1 048
Питання оплати є основним у конфлікті, який виник між ректоратом університету та студентами. За словами молодих людей, які прийшли на засідання, при вступі до університету, вони уклали угоди з його керівництвом, де були передбачені певні суми сплати за навчання. Після чотирьох років навчання вони отримали ступінь бакалавра. Після цього їх відрахували з учбового закладу. Для отримання кваліфікації спеціаліста їм знову необхідно складати іспити. Зростає і плата за навчання.
Керівництво університету пояснює ситуацію тим, що існує відповідна міністерська інструкція, де передбачено, що для продовження навчання бакалавра потрібно укладати нові угоди, які можуть відрізнятися від попередніх. Рівень плати за навчання може визначатися відповідно до рівня інфляції, підвищення зарплати викладачам та плати за комунальні послуги. Як компроміс, члени вченої ради на своєму засіданні вирішили зменшити плату за навчання в середньому на тисячу гривень і зараз вона становитиме за рік в межах семи тисяч 300 гривень.
Це рішення не задовольнило студентів, як повідомили у прес-центрі Рівненського відділення Громадської Мережі „Опора”, студенти університету продовжать акції протесту. Також в Києві, як зазначається в повідомленні, під Міністерством освіти і науки України (проспект Перемоги, 10) розпочнеться пікет солідарності на підтримку рівненських студентів. Організаторами київської акції виступають: молодіжна ініціатива «Пряма дія», за підтримки ВМГО «Фундація регіональних ініціатив».

ЗІК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору