Рівне:

Створення та просування сайтів

Повернення ніжок Буша

Актуально 13-сер, 2008, 16:069 prov 1 169
І ось після тривалої перерви на строкатих рівненських ринках знову з’явилися “ніжки Буша”. Правда, не за ціною 13 грн. 50 коп., як обіцяла глава уряду, а значно дорожче. Але й не за вартістю 18-20 грн., як пропонують продавці гомілки і стегенець вітчизняного виробництва.
За період вимушеної відсутності “ніжок Буша” на рівненських прилавках вони, як свідчить опитування, не втратили популярності серед споживачів. Насамперед тому, що товар дешевий і акуратно оброблений. Пенсіонерка Анастасія на ринку “Пересопницький” так прокоментувала своє ставлення до деяких змін у торгівлі курятиною:
— Залюбки купую американську курятинку, що б там не говорили. Бо дешева і якісна. Наша теж є дешева. Але вона жахлива на вигляд. Якась волохата та синя і мимоволі закрадається грішна думка, що вона померла своєю смертю.
Звичайно, смаки споживачів різняться. Проте пенсіонерка Анастасія має рацію. І це закономірно. Але таким чином американська курятина може стати основним і найбільшим конкурентом для місцевих виробників.
Начальник головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко на засіданні колегії ОДА оприлюднив адреси, звідки у наш край доставляють дешеву курятину. Спочатку Рівненщині запропонували закуповувати її у Докучаєвську Донецької області по 13 грн. 50 коп. за кілограм. Але транспортні витрати робили значно дорожчою заморську птицю. Тому домовилися завозити таку ж продукцію із Чорткова Тернопільської області, що значно ближче, і тому перевезення обходиться дешевше. А ще Ігор Тимошенко підкреслив: “Вживаємо заходи, щоб принаймні ціни на курятину не росли”.
В одному з найбільших підприємств краю, де вирощуюсь курятину, дешеві “ніжки Буша” взагалі не вважають серйозним конкурентом. Або, принаймні, так вдають.
— Хоч поява у торгівлі американської курятини таки вплине на стратегію місцевих виробників, — коментує подію директор агрокорпорації “Крупець” Радивилівського району Володимир Варфалюк, — підприємство не припинить діяльність. Просто шукатимемо шляхи для зниження собівартості продукції.
Поки що в Рівненську область завезли 80 тонн дешевої американської курятини. Найближчим часом збираються доставити ще стільки ж “ніжок Буша”.

Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору