Рівне:

Створення та просування сайтів

У Конгрес США внесли резолюцію про імпічмент Буша

Україна і світ 11-чер, 2008, 20:309 prov 1 221
Відомий конгресмен-демократ Кусинич майже п’ять годин зачитував у конгресі звинувачення, вимагаючи піддати імпічментові Джоржа Буша. Він оголосив свій намір внести резолюцію, а потім почав зачитувати повністю текст документа, витративши на це без перерви 4 години 39 хвилин. У своєму виступі Кусинич стверджував, що “президент перевищив повноваження своєї влади, порушив закон і обдурив американський народ”. Конгресмен заявив: “В очах усього світу президент зробив Сполучені Штати, які були прикладом поваги до прав людини і верховенства закону, державою, у якій міжнародні закони не поважаються і не дотримуються”.
Звинувачення, які Кусинич висунув проти Буша, викладені в 35 “статтях імпічменту” і ґрунтуються на відомих фактах про дії адміністрації президента США, які вже критикувалися в американському суспільстві і ЗМІ. Серед найсерйозніших: президент США разом із главою Пентагона здійснив “секретну пропагандистську кампанію для штучного обґрунтування необхідності війни з Іраком; застосування катувань до затриманих осіб; введення в оману конгресу і народу США про загрозу з боку Ірану; використання збройних сил США усередині країни і застосування апаратури військового шпигунства для збору розвідувальної інформації про цивільних осіб усередині США; шпигунство за американським громадянам та інші.
Торік конгресмен аналогічно вніс у палату представників резолюцію про імпічмент віце-президента США Річарда Чейні, яка процедурним рішенням була передана в юридичний комітет палати, де її розгляд досі не включений навіть у попередній графік роботи комітету.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

освальд 11-чер, 22:48

Один снайпер ефективніший за весь Конгрес та Біль про права
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору