Рівне:

Створення та просування сайтів

Зачаровані Китаєм

Актуально 05-травня, 2005, 14:439 prov 999
До Китаю з Рівного відправилась делегація з п’яти чоловік. Найперше, що вразило рівнян, це те, як китайці зустріли нашого фотохудожника.
– Зустріли нас з банерами та буклетами про відкриття виставки відомого українського художника Сергія Бусленка, – розповіла заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко. – І мені стало ніяково через те, що у себе, в Рівному, ми не відзначили пана Бусленка належним чином. Я побачила, яку там велику увагу приділяють мистецтву і митцям.
Окрім своїх роздумів про ставлення до культури, пані Кривко, відвідавши разом із делегацією Китай, дійшла висновку, що ми у своєму розвитку від них відстаємо на років 50-80. Це все тому, що китайці від різних політичних систем взяли для себе тільки найкраще. Від комуністів – чітку ідеологічну структуру, організованість. Дуже багато розроблено соціальних програм і на все окремо виділяються кошти. Наприклад, навчання у них платне, в той же час, існує система відбору обдарованих дітей. Ті, що пройшли цей, так би мовити, життєвий іспит, мають змогу вчитися на державній формі навчання. А для незахищених, малозабезпечених створили такі умови, що кожен має змогу працювати і навіть започаткувати власний бізнес. Не дарма у Китаї з роками виробилась приказка: “Не хочеш працювати – будь бідним”. Вражає чистота, порядок і патріотичність людей в цій державі, – зазначила пані Богатирчук-Кривко. – А здавалося б, стільки населення. Кожен китаєць вважає за честь о пів на шосту ранку стояти на майдані і спостерігати, як піднімається прапор їхньої держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору