Рівне:

Створення та просування сайтів

Чай замість обіду отримають пацієнти через недофінансування медицини

Новини регіону 05-травня, 2005, 14:479 prov 1 075
Становище в галузі охорони здоров’я Рівного, за словами головного лікаря центральної міської лікарні Євгена Кучерука, нині склалося катастрофічне. Коли не буде фінансових вливань, то незабаром хворим в стаціонарі даватимуть лише триразовий чай – замість обіду, сніданку й вечері. Недофінансування, як стверджує головний лікар Рівненського пологового будинку №2 Ганна Чайка, становить 2,5 млн. грн. Внаслідок цього медики не гарантують в повному обсязі виконання своїх обов’язків.
Причина, на думку міського голови Рівного Віктора Чайки, полягає в тому, що потреби галузі фінансуються з місцевого бюджету. Між тим на недавній Всеукраїнській нараді з проблем місцевого самоврядування, за повідомленням керівника міста, прозвучала заборона виділяти кошти з місцевої скарбниці на ті галузі, що мають фінансуватися з Держбюджету.
Щоб вирішити цю складну ситуацію, одні пропонують скоротити кількість медиків. Кажуть, що їх в Рівному більше, ніж в сусідніх обласних центрах. У такому разі стануть безробітними близько 500 спеціалістів. Інші ж вважають, що не потрібно надавати меддопомогу в міських лікарнях жителям сіл та районів області – на них витрачаються кошти, які керівники райдержадміністрацій відмовляються компенсувати.
За пропозицією депутата міськради Андрія Грещука це питання має вирішити проведення незалежного економічного аудиту. Для цього міська влада планує запросити авторитетну фірму.

Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору