Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-травня, 2005, 20:449 prov 1 332
Суд ухвалив заарештувати екс-губернатора Закарпаття
Ужгородський районно-міський суд прийняв рішення заарештувати колишнього голову Закарпатської облдержадміністрації, секретаря обкому СДПУ(о) Івана Різака, – передають Українські новини.
– Суд у своєму рішенні послався на висновок лікарів про те, що стан здоров’я пан Різака дозволяє йому перебувати під вартою, і прийняв рішення про арешт, – повідомила керівник прес-служби Закарпатського обласного комітету Соціал-демократичної партії об’єднаної Ганна Валюк.
За її словами, Іван Різак може оскаржити рішення суду протягом трьох днів. Засідання суду тривало більше 3 годин. Екс-голова Закарпатської обладміністрації проходить фігурантом у справі про доведення до самогубства колишнього ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.
11 лютого прокуратура Ужгорода затримала Різака, але у той же день увечері після допиту прокуратура Ужгорода звільнила його під підписку про невиїзд.
13 травня прокуратура затримала Різака повторно, оскільки у його справі з’явилися додаткові докази, і прокуратура, крім ст. 120 (доведення до самогубства), порушила справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади і зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Наразі обвинувачений перебуває в Ужгородській міській клінічній лікарні. Його палату охороняють співробітники міліції. У січні тодішній Президент Леонід Кучма звільнив Різака з посади голови державної адміністрації Закарпатської області.

У Києві відкрився конкурс Євробачення
У понеділок, 16 травня, у Києві пройшла офіційна церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2005”, – повідомляють Українські новини.
Офіційне відкриття відбулося на площі перед Маріїнським палацом. На територію площі можна було потрапити лише за картками акредитації та запрошеннями.
Зона для запрошених була прикрашена квітами, на ній були встановлені столи з напоями і їжею та сцена.
Перед гістьми виступили віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Микола Томенко і заступник київського міського голови Володимир Яловий. Пан Томенко висловив упевненість у тому, що 50-й конкурс “Євробачення” буде найкращим за всю історію телебачення.
Віце-прем’єр-міністр наголосив, що йому дуже хотілося б, щоб іноземні гості познайомилися з культурою України й обов’язково приїхали сюди ще раз.
Заступник мера столиці Володимир Яловий побажав учасникам конкурсу, щоб тиждень, який вони проведуть у Києві, був незабутнім.
З настанням темряви тут відбувся феєрверк, а після нього організатори запросили присутніх до “Євроклубу” (розважальний комплекс “Арена” на Бессарабській площі).
У “Євроклубі” пройшов показ колекцій провідних українських дизайнерів одягу і дискотека. За задумом організаторів, моделі одягу представляли не лише професійні моделі, а й учасники “Євробачення-2005”.

Три версії вибухів на Хмельниччині
У межах розслідування вибухів боєприпасів, які сталися в наслідок пожежі на складах арсеналу Міністерства оборони в Хмельницькій області, слідство вивчає три основні версії.
Про це повідомив на прес-конференції в понеділок, 16 травня, міністр оборони Анатолій Гриценко.
Він знову зазначив, що схиляється до думки, що вибухи не є випадковим.
Міністр пояснив, що на той момент не було ані грози, під час якої причиною вибуху могла стати блискавка, ані спеки, щоб могло статися самозаймання, також на цьому місці не проводилися жодних робіт. “Але чомусь вибухнуло. Причому через рік після аналогічної трагічної події”, – підкреслив Гриценко.
Голова Міноборони також відзначив, що наразі силами Генпрокуратури, Служби безпеки і військової служби правопорядку Міністерства оборони проводиться розслідування, але разом з тим остаточного результату ще немає.
Розглядаються три основні версії інциденту.
Одна з версій – замітання слідів. За словами Анатолія Гриценка, на території складів могла проводитися якась незаконна діяльність, після чого міг бути здійснений підпал.
Розглядаються також версія про навмисний підпал, а також про можливе самозаймання. Пояснюючи останню версію, міністр сказав, що на місці збереження боєприпасів, можливо, відбувалися якісь невідомі хімічні процеси. Наразі проводиться відповідна експертиза.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору