Рівне:

Створення та просування сайтів

Восковий Гоголь чекає вас у музеї

Новини регіону 19-травня, 2005, 11:389 prov 1 257
Легенди минулого і теперішнього, міфологічні істоти древньогрецьких легенд, незвичайні люди, занесені в книгу рекордів Гіннеса, міфологічні персонажі творів Гоголя – всього 30 фігур, привезених із Санкт-Петербурзького музею воскових фігур, чекають вас у виставковій залі краєзнавчого музею.
Кожна воскова фігура є по-своєму цікавою та оригінальною, оскільки виставка представлена декількома тематиками. Всі експонати, окрім міфологічних істот, це реальні люди, деякі з яких живуть досі.
Найтовстіша людина планети, занесена у книгу рекордів Гіннеса – американець Сімпус, який народився у 1959 році. Його вага сягнула 1141 кілограма. Чоловік не страждав якоюсь хворобою, просто любив поласувати смачненьким перед телевізором. У день він з’їдав 8-9 кілограмів м’яса. А коли закохався, то вирішив схуднути. І це йому вдалося. За допомогою лікарів гурман схуднув до 97 кілограмів. А зі своєї звислої шкіри пошив плащ. Проте кохана покинула Сімпуса і він з горя знову почав їсти. Серце чоловіка не витримало такого навантаження і він помер декілька років тому.
На виставці можна побачити і відомого письменника Миколу Гоголя, все навколо якого було оточене містикою. Коли воскового Гоголя привезли на виставку до рідної Полтавщини, його містичні здібності знову дали про себе знати – голова розкололася навпіл.
Відомі люди, історичні постаті, міфологічні істоти, катастрофи людського тіла – це ще не весь перелік експонатів, що чекають на вас.

Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору