Рівне:

Створення та просування сайтів

Воскові фігури з живими очима

Актуально 26-кві, 2007, 18:489 prov 2 971
Усі ці всесвітньовідомі персони, а разом із ними і багато інших, зібралися у Рівному. Вони знайшли своє місце у виставковій залі обласного краєзнавчого музею. Саме там нещодавно відкрилася виставка «Галерея зірок» Санкт-Петербурзького музею воскових фігур.

На експозиції представлені майже ідентичні з «оригіналами» воскові копії відомих персон. Серед них співаки – Елвіс Преслі, Фреді Меркюрі, письменники – Толстой, Достоєвський, Шекспір, кіношні та мультиплікаційні герої – Фантомас, граф Дракула, Шрек, Д’Артаньян та три мушкетери, художники – Мікеланджело, Сальвадор Далі, Леонардо да Вінчі, історичні персони – Петро Перший, імператриця Анна Іоанівна, нинішній президент Росії Володимир Путін. Україну у цій когорті знаменитостей представляє боксер Віталій Кличко. Втім, саме ця фігура має найменше схожості із нашим загальнонаціональним спортивним героєм.

Всі воскові фігури зроблені відповідно до справжнього зросту «оригіналу», вбрані у належний одяг та відображають специфічні рухи, пози та жести своїх живих двійників. І незважаючи на «мертвий» колір шкіри, воскові фігури мають у собі щось живе. Приглядаючись, розумієш, що цієї живості їм додають очі, які, немов у живих людей, заглядають у душу. Як розповіла менеджер Санкт-Петербурзького музею воскових фігур Світлана Сєрова, очні протези для фігур виготовляють в клініці «Мікрохірургія ока» імені С.Федорова. Подібні протези роблять живим людям, тому вони і виглядають так реалістично.

За словами пані Сєрової, 15 професій поєднують творці воскових фігур, працюючи над кожною від двох до п’яти місяців. Близько 80 осіб одночасно трудиться у майстернях музею. Саме тому воскові фігури коштують дуже дорого – до 8 тисяч доларів.

Отож, кожен, хто мріє зустрітися із восковими знаменитостями, має таку можливість, завітавши до Рівненського краєзнавчого музею, де вони гостюватимуть аж до третього червня. Ціна за таке задоволення порівняно невисока: 6 гривень для дорослих та 4 – для школярів, студентів та пенсіонерів, а дітям до 5 років – безкоштовно.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору