Рівне:

Створення та просування сайтів

УСАМА БЕН ЛАДЕН ЗУПИНИВСЯ В РІВНОМУ

Актуально 19-січ, 2006, 10:249 prov 980
Відразу стільки всесвітньо відомих знаменитостей і людей рідкісної долі досі Рівне, здається, в один день не зустрічало. Місцем урочистостей з нагоди цієї події став обласний краєзнавчий музей.
Супроводжувати ж гостей зголосилися представники Санкт-Петербурзького музею воскових фігур. І роблять це вони вже не вперше. Саме цей російський заклад торік здійснив у наш обласний центр подібний візит. Щоправда, тоді тих, кого вони відрекомендували рівнянам і гостям міста, було значно менше. І чи не найзначнішою особистістю під час знайомств з нашими земляками виявився великий сатирик і теж наш земляк Микола Гоголь!
Цього ж разу вся найбільша виставкова зала обласного краєзнавчого музею вщерть заповнилася знаменитостями різних часів та епох, включаючи і нинішній ХХІ вік. Як ви зрозуміли, мова йде не про живих знаменитостей, а про їх воскові копії. Уже при вході до виставкової зали вам чемно кланяється незнайома молода людина, запрошуючи на зустріч зі своїми “братами по воску”.
Переступивши поріг зали, так і завмираєш від здивування. Ще б пак! Адже, як живі, постають перед вами всесвітньо відомий актор Луї де Фюнес, найбагатший ілюзіоніст світу Девід Копперфілд, геніальний поет і філософ Іоганн Гете, всім знаний на планеті Леонардо да Вінчі. Маєте змогу також тут глянути у вічі і великим спортсменам нашої епохи Віталію Кличку, Штеффі Граф, Міхаелю Шумахару і навіть фінансовому батьку сучасних терористів Усамі бен Ладену.
Чимало приїхало до Рівного в складі цієї музейної делегації й людей рідкісної долі, як-от найвищі на планеті ( ріст майже 2,5 метра) та найнижчі ( близько 70 сантиметрів) брати-близнюки, найважча і найвища люди планети, людина ( до речі, сучасний грузин), котра на вухах може протягом десяти хвилин тримати відповідно 32- і 16-кілограмові гирі, найтовстіша модель Землі, людина-електропровідник. Є в галереї й воскові копії землян, які народилися з різними аномаліями: чотириокі, одноокі, з птахоподібним обличчям, з носом-рогом тощо.
Утім, з останніми наважується знайомитися не кожен відвідувач. Адже це своєрідна демонстрація жахів різних часів та епох. Хоча й це треба знати. Про кожного експоната виставки екскурсовод вам люб»язно дасть детальну біографічну довідку. Словом, приходьте і на власні очі оцініть роботи санкт-петербурзьких майстрів воскових фігур. Може, не кожна з них вам припаде до вподоби з тих чи інших причин. Як-от автору цих рядків — фігура Віталія Кличка ( не зовсім сто-відсотковою копією спра-вжнього боксера видалася вона).
Сергій ДОЛЕНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору