Рівне:

Створення та просування сайтів

Вимірювальній медтехніці – діагноз невтішний

Новини регіону 12-травня, 2005, 12:269 prov 1 104
Рівненська районна лікарня, що знаходиться у селищі Клевань, акредитована проводити біохімічні, клінічні та гематологічні обстеження. І, до речі, обслуговує чимало населення. Про це свідчить хоча б такий красномовний факт. Тільки упродовж минулого року тут проведено понад півмільйона різноманітних аналізів.
Чи всі вони якісні і достатньо ефективні? На це питання ствердно і однозначно відповісти важко. Хоча в цій ситуації не варто піддавати сумніву старання медичних працівників та їхню високу кваліфікацію. І ось чому. Працівники державного підприємства “Рівнестандартметрологія” провели у цьому медичному закладі планову перевірку стану, справності та придатності засобів вимірювальної техніки і були вражені. Результати перевищили найпесимістичніші прогнози. Із 165 одиниць медтехніки, що перебуває у щоденній експлуатації, понад 33 відсотки мали прострочені терміни перевірки. Крім того, майже наполовину вона застаріла і фізично зносилася, бо окремим її видами користуються ще з радянських часів.
Позитивним результатом перевірки стало й те, що водночас, у рівненській районній лікарні заборонено користуватися 2 медичними ультразвуковими комплексами, двома урометрами, 8 електрокардіографами, 6 тонометрами, 2 манометрами, 6 медичними та 12 дитячими вагами.
Працівники ДП “Рівнестандартметрологія” також заборонили проведення досліджень біологічних матеріалів у лабораторії баквідділу.
Та не варто тішити себе оптимістичними сподіваннями, що в інших районних чи дільничних лікарнях становище із вимірювальною технікою медичного призначення набагато краще. Тим більше, не будемо вести мову про сільські ФАПи. Отож, проблема існує і потребує невідкладного вирішення. Тому у медичних закладах області на деякий час доведеться відкласти показушні євроремонти, а зайнятися оновленням і придбанням засобів вимірювальної медтехніки. Що на сьогодні значно актуальніше. Чи не так?

Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Клевань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору