Рівне:

Створення та просування сайтів

МЕТАСТАЗИ ПОРУШЕНЬ ВРАЗИЛИ МЕДИЦИНУ

Актуально 25-гру, 2008, 11:599 prov 1 135
Останнім часом метастази корупції чітко прослідковуються в медичних закладах Рівненської області. З’явилися у їхніх стінах конкретні фінансові зловживання і найрізноманітніші авантюри.
Як мовиться, сам Бог велів людям у білих халатах боротися за здоров’я і життя людей, шанувати своє покликання, сумлінно виконувати клятву Гіпократа. А заодно не ризикувати потрапити у місця не надто віддалені. Але ж ні! І їх вразила заразна бацила наживи, крутійства із державними коштами і обману. Цієї теми стосувалася публікація у нашій газеті “У медичних закладах області виявлено порушень на 20 мільйонів гривень” №50 від 11 грудня ц.р.
А ось свіжі факти. Майже на 900 тис. гривень фінансових порушень виявили працівники контрольно-ревізійного відділу Березнівського району у Зірненській протитуберкульозній лікарні. Із них 19 тисяч гривень витрат, що конкретно суперечать чинному законодавству.
У процесі планової перевірки ревізорам вдалося зафіксувати численні факти незаконної виплати премій працівникам упродовж останніх двох років. У цьому ж медичному закладі безпідставно списували бензин, нараховували та виплачували гроші на відродження, на які не було відповідних підтвердних документів. А також навмисне завищувалась вартість і оплата виконуваних робіт із будівництва господарського комплексу підрядними організаціями.
Крім того, ревізією встановлено, що в бухгалтерському обліку лікарні не відображена вартість незавершеного будівництва господарського комплексу та медичного обладнання.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Березнівський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору