Рівне:

Створення та просування сайтів

Не вистачило одного кола

Спорт 02-чер, 2005, 16:149 prov 993
Фатальна невдача перешкодила Кімі Райкконену на “Макларені” виграти третю поспіль гонку в цьому сезоні. Обігнавши на старті володаря поул-позішн Ніка Хайдфельда на “Вільямсі”, фін кинувся вперед і впродовж усієї дистанції контролював хід гонки, однак на останнім колі переднє праве колесо зробилося непридатним для їзди. Воно почало сильно вібрувати, підвіска не витримала і відірвалася. У підсумку замість перемоги – відкат за межі десятки найсильніших за підсумками гонки.
А переможну естафету на останніх кілометрах дистанції підхопив лідер сезону іспанець Фернандо Алонсо, який виграв четверту гонку в чемпіонаті і ще більше закріпив своє лідерство. Власник поул-позішн Хайдфельд повторив свій результат тижневої давнини – друге місце. На третьоту місці виявився пілот “Феррарі” – Рубенс Баррікелло.
На цьому “формулічний” караван тимчасово переміщається в Америку, де через два тижні пройде “Гран-прі Канади”, а відразу ж за ним – “Гран-прі США”.
7-й етап. “Гран-прі Європи”. Нюрбург (Німеччина). Дистанція – 303, 715 км (59 кіл по 5148 м).
1. Алонсо (“Рено”), 2. Хайдфельд (“Вільямс”), 3. Баррікелло (“Феррарі”), 4. Култхард (“Ред Булл”), 5. М.Шумахер (“Феррарі”), 6. Фізікелла (“Рено”), 7. Монтойя (“Макларен”), 8. Труллі (“Тойота”).
Становище в чемпіонаті: 1. Алонсо – 59 очок, 2. Райкконен – 27, 3. Труллі – 27, 4. Хайдфельд – 25, 5. Веббер – 18, 6. Фізікелла – 17, 7. Р.Шумахер – 17, 8. М.Шумахер – 16, 9. Монтойя – 16...
Кубок конструкторів: 1. Рено – 76 очок, 2. Макларен-Мерседес – 53, 3. Тойота – 44, 4. Вільямс-БМВ – 43, 5. Феррарі – 31, 6. Ред Булл-Косуорт – 19, 7. Заубер-Петронас – 7, 8-10. Бар-Хонда, Джордан-Тойота і Мінарді-Косуорт – по 0.
Рон Денніс, керівник стайні “Макларен”:
– У житті часто доводиться ризикувати і сьогодні нам не вистачило одного кола. Ми знали, що із-за вібрації колеса на машині Райкконена підвіска сильно навантажена і може відмовити у будь-який момент, але після гонки я поговорив із Кімі і він схвалив рішення команди. Щоб виграти цю гонку, ми зобов’язані були ризикувати.
Фернандо Алонсо, лідер чемпіонату:
– Нам повезло, але я був би задоволений і другим місцем. Проте продовжував тиснути на Кімі. І добився свого.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору