Рівне:

Створення та просування сайтів

Ліквідатор чи злодій?

Головна 23-жов, 2008, 09:389 prov 1 882
На це запитання група депутатів Сарненської районної ради минулої п’ятниці попросила дати відповідь компетентні органи. Вони найближчим часом мають з’ясувати, куди дівається майно ліквідованого на замовлення деяких посадовців району ВАТ „Клесівська ПМК-177”. І хто, крім ліквідатора І.Демидова та сарненського бізнесмена О.Жошка, до цього причетний.
Ліквідатор чи злодій?

Ліквідатор чи злодій?

На фото: вже “підготовлений”автобус та автокран, які перекочували з Клесова до О.Жошка в сарненський „Захід метал” на „зберігання”

Полювання на майно ВАТ „Клесівська ПМК-177” розпочалося відразу після спроби акціонерів врятувати підприємство - процедури банкрутства, в період санації. За порадою „досвідченого в таких справах” директора „Західметалу” О.Жошка, голова правління ВАТ „Клесівська ПМК-177” Г.Абрамчук, не підозрюючи про його наміри, звернувся з проханням допомогти до І.Демидова. Були сплачені „гонорари”, затверджений план санації (порятунку). І.Демидова призначили санатором, шукали інвесторів.

Ліквідатор чи злодій?

На фото: КаМАЗ із технікою та майном акціонерів, які наймані люди ліквідатора І.Демидова намагалися вивезти в невідомому напрямку.

Одним із виходів із ситуації, що склалася, акціонери вбачали продаж під школу адмінприміщення акціонерного Товариства вартістю 1мільйон 200 тисяч грн. Це дозволило б погасити борги, яких на той час було в межах 200 тис. грн., та вирішити ще одну проблему освітян. Адже потреба у будівництві школи в забутому Клесові, зокрема в районі ПМК, існує давно.
На одній із чергових сесій Сарненської районної ради депутати приймають рішення про виділення 400 тисяч грн. для часткової оплати за дану споруду. Проте через деякий час голова райдержадміністрації П.Рухер скликає на зустріч членів бюджетної комісії і пропонує перерозподілити ці кошти на інші, „важливіші” цілі. Причому це зібрання після його завершення вирішили вважати засіданням бюджетної комісії. Автор цих рядків, як заступник голови цієї комісії, був категорично проти такого ходу подій. Виступав і переконував депутатів не голосувати за такий перерозподіл на сесії районної ради. Але, на жаль, більшість моїх колег, хоч і підтримували мене, але проголосували під час сесії так, як сказали їх керманичі.
А борги до різного роду фондів та з виплати заробітної плати росли. Проте їх співвідношення до вартості майна ПМК було для певного кола осіб дуже привабливим. Надійно збережене майно коштувало приблизно в 10-15 разів дорожче! Велика спокуса, чи не так?
Можливо, саме тому райдержадміністрація так переконувала депутатів перерозподілити вищезгадані 400 тисяч грн., і цим самим відволікти увагу від ПМК.
Але ж де турбота про людей, про яку так часто доводиться чути? Приміщення адмінбудівлі та складу ПМК ідеально підійшли б для переобладнання під школу. Причому за такі кошти ні про яке будівництво нової школи говорити не доводиться...
Наступним кроком знищення ВАТ „Клесівська ПМК-177” було рішення ради кредиторів, головну роль в якому „зіграла під дудку” начальник управління Пенсійного фонду у Сарненському району Н.Єлісеєва. Допоміг їй чи собі „підставний” інвестор – директор ТзОВ „Західметал” О.Жошко. Не без їх активної участі Господарський суд Рівненської області прийняв рішення про ліквідацію ВАТ „Клесівська ПМК-177”.
Далі пішло все чітко. Ліквідатор І.Демидов розпочав активно вивозити теніку ПМК. І куди б видумали? До О.Жошка. Останній, до речі, допомагав ліквідатору технікою вантажити майно підприємства та приватної особи (!). Минулої п’ятниці депутати районної та Сарненської міської рад з допомогою правоохоронних органів не дозволили в черговий раз вивезти людям, яких найняв І.Демидов, автомобіль, трактор та брух, що належать ПМК та приватній особі. Хоча днем раніше йому вдался вже зробити одну ходку в Рівне на пункт прийому брухту. Невідомо в даний час також, куди півроку тому ліквідатор дів на „збереження” навантажувач, хто дав право О.Жошку знімати номерні знаки з техніки, розукомплектовувати автобус, що належить ПМК?
А як реагує влада району на це все? Голова районної ради М.Добриднік відразу ж втрутився в ситуацію, звернувся до правоохоронних органів які, до речі, спрацювали чітко і оперативно. Голова райдержадміністрації П.Рухер повідомив по телефону, що „щиро не причетний до всього цього” й пообіцяв теж вжити заходів, а Н.Єлісеєва – від самого початку робить усе, щоб було краще...
Головний герой — ліквідатор І.Демидов — спілкуватися із журналістами та й з правоохоронцями... не має часу.
Але запитання поставлені, на них потрібно давати відповіді.

Василь Абрамчук,
депутат районної ради, заступник голови бюджетної комісії.
Схожі новини
Коментарі - всього 4

NNN 23-жов, 21:24

OT kozlu

LLL 26-жов, 14:23

А. Жошко, давно пора сидеть, и только на Ураине таким дают еще и руководить

Ya 07-лис, 10:24

Львівський Апеляційний Суд призупинив дію Постанови Господарського суду Рівненської області про ліквідацію ВАТ „Клесівська ПМК-177” і призначив новий розгляд справи. Це серйозний сигнал „новому господарю” - ліквідатору І.Демидову та його „помічнику” директору „Західметалу” О.Жошку про необхідність терміново повернути назад незаконно вивезену техніку та матеріальні цінності ПМК.

Joshko_kozel 05-травня, 17:22

Жошко ти — ЧМО!!!!
Проти нього ще кримінальна справа порушена, цей козел 15 мільйонів вкрав!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору