Рівне:

Створення та просування сайтів

Трилер зі щасливим кінцем

Спорт 30-жов, 2008, 10:049 prov 1 205
Трилер зі щасливим кінцем


Заплутаніше любого гулівудського фільму стала гра четвертого туру чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги між рівненським БК-93 “Пульсар” та “Сумихімпромом”. Програючи по ходу поєдинку одинадцять пунктів, підопічні Михайла Переверзія змогли переломити перебіг зустрічі й здобути нелегку перемогу — 100:98 (27:24, 16:27, 27:27, 30:20).
Початок гри не віщував ускладнень. Господарі впевнено розпочали й упродовж першої десятихвилинки вигравали. В середині чверті різниця сягала восьми пунктів (16:8). Особливо вражаючими були дві останні атаки, які Павло Улянко та Анатолій Дубнюк завершували кидками зверху. Гості витримали натиск рівнян і в середині другої чверті перехопили ініціативу. На початку третьої десятихвилинки сумчани перемагали 54:43. Баскетболісти БК-93 “Пульсар” змогли знайти в собі сили врятувати, здавалося, програний матч. За 19 секунд до завершення заключної чверті Ілля Шемосюк триочковим кидком вивів уперед господарів — 98:96. Через чотири секунди Артем Буцький зі лінії штрафних кидків зробив рахунок нічийним — 98:98. Перед завершальною атакою Михайло Переверзій взяв тайм-аут. Завершувати атаку довірили Далібору Дяпі, який напередодні матчу відсвяткував свій день народження. І сербський легіонер не підвів. За дві секунди до завершення зустрічі він зробив влучний середній кидок — 100:98. На атаку в “Сумихімпрома” не вистачило часу.
Найрезультативнішими у гостей були: Брайан Грін — 22, Артем Буцький та Євген Подорваний — по 21. За рівнян відзначилися: Павло Улянко — 25 очок, Далібор Дяпа — 21, Анатолій Дубнюк — 18, Ілля Шемосюк — 13, Дмитро Дятловський — 12, Андрій Артимович — 6, Дмитро Брянцев — 3, Володимир Бєлов — 2.
Артем Буцький, гравець “Сумихімпрому”:
— Сьогодні була досить нервовою кінцівка гри. Можна навіть сказати, що все виглядало, як лотерея, щасливий квиток якої дістався пульсарівцям. На мою думку, перемогу могла здобути як одна, так і друга команда. Своєю грою не задоволений і особливо засмучений поразкою команди. А мої дії на майданчику повинен оцінювати тренерський склад, мені про це судити важко”.
Рімантас Ендрійатіс, головний тренер “Сумихімпрома”:
— Причину поразки вбачаю в тому, що ми програли боротьбу за підбір. Наші високі гравці не виконали свої завдання і не забрали підбираннь, стільки, скільки було потрібно. Загалом вважаю, що гра була цікавою, не думаю, що ви скажете, що ми не боролися. Гра була хороша, ми мали ініціативу, але зазнали поразки. Місцевий ентузіазм зробив своє диво, палка підтримка вболівальників допомогла у вирішальний момент господарям вирвати перемогу.
Далібор Дяпа, гравець БК-93 “Пульсар”:
— Це був дуже важкий матч. Ми грали не надто добре, адже супернику вдалося відірватися у рахунку. І все-таки у важкому двобої нам вдалося здобути перемогу.
Михайло Переверзій, головний тренер рівнян:

— Ще кілька таких матчів, і ми будемо з інфарктом в лікарні. Вам смішно, але й мені зараз теж хочеться посміхатися, чого ніяк не скажеш про час третьої чверті.
Якщо узагальнити всю гру, то ми готувалися до матчу з “Сумихімпромом”, розібрали їхню гру, комбінації, але ви бачили, що їхня команда, хоча й невисока на зріст, але достатньо мобільна. Окрема подяка за палку підтримку вболівальникам. Ця підтримка була досить відчутною, особливо в заключні хвилини гри, коли всі трибуни і балкон дружно скандували “Пульсар”. Напевно, в цей час здригнувся суперник, а в наших хлопців навпаки — відкрилося друге дихання. Окрім того, причиною не зовсім вдалої гри були хвороби гравців.
Результати решти ігор: „Азовмаш” — МБК „Миколаїв” — 91:73, ”Хімік” — БК ”Донецьк” — 80:95, БК ”Полтава” — БК ”Київ” — 60:77. Наступний матч рівняни проведуть 1 листопада у Києві, проти столичного клубу.
Дублери БК-93 „Пульсар” перемогли сумчан 74:55. Результати інших матчів:
„Азовмаш” — МБК „Миколаїв” — 94:68, ”Хімік” — БК ”Донецьк” — 103:94, БК ”Полтава” — БК ”Київ” — 58:82.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору