Рівне:

Створення та просування сайтів

Тимошенко поклала око на власність російських олігархів

Україна і світ 06-лис, 2008, 12:079 prov 919
Тимошенко поклала око   на власність російських олігархів


Кабінет Міністрів вимагає від власників Запорізького алюмінієвого комбінату забезпечити ефективне управління підприємством та виконання інвестзобов’язань, а в разі неможливості цього повернути підприємство державі.
Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Продан на брифінгу у Кабміні.
За його словами, зупинка підприємства пов’язана не з фінансовою кризою, а з боргами за електроенергію, які не сплачують власники комбінату. Міністр повідомив, що сума боргу складає 41 мільйон гривень.
“Ми вважаємо, що якщо власники не можуть це робити, то вони мають просто віддати це державі. Тому що цифри говорять красномовно. І це говорить про те, що замість того, щоб налагоджувати ефективні технології і зменшувати витрати, сьогодні у власників, як я розумію, стоїть питання отримання надприбутків”, — зазначив Продан.
Разом з тим міністр наголосив, що держава “просто так” не забере підприємство і діятиме в рамках законодавства.
“ЗАлК” — єдиний в Україні виробник первинного алюмінію з потужністю 100 тис. тонн на рік. У 2004 році власником комбінату стала російська група СУАЛ, що входить у десятку найбільших алюмінієвих компаній світу. Її власниками якого є російські бізнесмени Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг. На почаку року генпрокуратура оскаржувала в госпсуді договір куплі-продажу ЗАлКу через невиконання інвестзобов’язань власниками комбінату.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору