Рівне:

Створення та просування сайтів

На Сарненщині намагаються забезпечити своєчасну сплату податків та інших платежів

Останні новини 07-лис, 2008, 10:089 prov 1 019
На базі Сарненської райдержадміністрації провели спільне засідання тристоронньої соціально–економічної ради та комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, інших платежів за участі заступника голови райдержадміністрації Тетяни Сухарєвої.
Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні дуже актуальне. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (часто мінімальну) та неофіційну (значно вище мінімальної) зарплатню. Трапляється, що вони навіть не знають про те, що їхня „прозора” зарплата значно відрізняється від тої, яка записана у відомості. Ця різниця з’ясовується згодом, коли працівнику потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання кредиту чи для пред’явлення у пенсійний фонд при оформленні пенсії.
На даний час, нажаль, в районі є суб’єкти підприємницької діяльності, котрі допускають чимало порушень у виплаті заробітної платні. Саме при використанні праці неоформлених працівників здійснюється виплата їм зарплати, менше мінімальної, виплачується заробітна плата в “конвертах”, не утримується податок при виплаті доходів натуроплатою та інші.
Тому, під час наради усі присутні мали змогу заслухати керівників підприємств району щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків та внесення обов’язкових платежів. Спільно також шукали і шляхи вирішення проблем, які виникли, адже це було основною метою даного засідання. І як результат, присутні вирішили детально, окремо по кожному підприємству – боржнику вивчити ситуацію, яка склалася на місцях з тим, щоб з’ясувати, що саме породжує стан заборгованості.
По закінченні наради Тетяна Сухарєва закликала усіх членів комісії, підійти до цього питання досить серйозно, уважно, зорганізуватись навколо проблеми яка існує, адже тільки спільно можливе позитивне зрушення у даній пробле, — повідомила прес-служба Сарненської райдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору