Рівне:

Створення та просування сайтів

Ох, ці штрафні кидки

Спорт 20-лис, 2008, 15:599 prov 1 017
Ох, ці штрафні кидки


Якось непомітно швидко пройшло перше коло чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги. Команди провели по одній грі з кожним із суперників. БК-93 “Пульсар” завершив першу чверть змагань матчем у Миколаєві проти місцевого баскетбольного клубу. Попри велике бажання виграти, здобути перемогу гостям не вдалося — 66:75 (17:21, 17:15, 20:21, 12:18).
Підопічні Михайла Переверзія на рівних змагалися із миколаївцями. Господарі змогли схилити шальки терезів на свій бік лише у заключній десятихвилинці. Рівняни не відпускали господарів далеко у рахунку. А в третій чверті спромоглися вийти вперед. На жаль, втримати перевагу баскетболісти БК-93 “Пульсар” не змогли. Миколаївці зусиллями Сергія Гладиря та Олександра Раєвського зуміли наздонати суперника, а потім вирвати перемогу.
Під завісу матчу не могли допомогти партнерам лідери нашої команди Дмитро Дятловський, Дмитро Брянцев та Андрій Артимович — отримавши по п’ять персональних зауважень, баскетболісти змушені були спостерігати за перебігом подій на майданчику з лави запасних. На грані останнього фолу завершували поєдинок Ілля Шемосюк, Павло Улянко та Володимир Бєлов — по чотири зауваження. Через травму пропускав поєдинок капітан команди Анатолій Дубнюк. Все це, та фатальне невезіння не дозволили повернутися з Миколаєва зі щитом.
Проте результат зустрічі міг би бути іншим, якби підопічні Михайла Переверзія вправніше виконували штрафні кидки. З 23 спроб влучними виявилися лише десять (43,5 відсотка). Тоді як господарі з 26 спроб реалізували 20 (76,9 відсотків).
Найрезультативнішими у МБК “Миколаїв” були Сергій Гладир — 24 очки, Олександр Раєвський — 23, Олексій Онуфрієв — 11. За БК-93 “Пульсар” відзначилися: Павло Улянко — 19 пунктів, Андрій Артимович — 13, Ілля Шемосюк — 12, Володимир Бєлов — 6, Дмитро Дятловський — 5, Роман Гуменюк — 4, Дмитро Брянцев — 3, Артем Шелуха та Олександр Захожий — по 2.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 “Пульсар”:
— Перемога у матчі була необхідна як нашій команді, так і ”Миколаєву” — адже перед матчем в нас було однакова кількість очок. Через те, що команди приблизно однакові за манерою гри, все вирішувала психологія. Не зміг виступити Анатолій Дубнюк, тому наш склад був дещо ослаблений. Попри все гра вийшла рівна. Були як спади, так і підйоми. Ми програли дев’ять очок, але могли б програти і два-три. Ми у кінцівці гри спробували використати тактику фолу, але миколаївці в кінцівці все попали. І знову вилізла назовні головна біда – катастрофічне незабивання штрафних, і це не в одного гравця, а у всієї команди. Ми виграли повністю щит, а от штрафні кидки...
Зі всієї команди можу виділити гру Павла Улянка та Іллі Шемосюк. Це єдині гравці, які зіграли на повну силу, інші зіграли нижче свого рівня.
Володимир Полях, головний тренер МБК “Миколаїв”:
— В цілому грою задоволений, але навіть у виграному матчі в мене є притензії до всіх гравців команди. Пізніше ми детальніше розберемо поєдинок.
Дублери БК-93 “Пульсар” також поступилися — 71:84
Результати решти ігор: БК “Київ” — “Азовмаш” — 84:76 (дублери — перенесено), “Хімік” — БК “Полтава” — 78:71 (ОТ) (106:60), БК “Донецьк” — “Сумихімпром” — 88:74 (110:71).
Наступний матч БК-93 “Пульсар” проведе у п’ятницю. Вдома рівняни прийматимуть южненський “Хімік”. Початок матчу о 18 годині.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору