Рівне:

Створення та просування сайтів

«РЗВА-Електрик» випустив ювілейний 10000-й вимикач ВР1

Останні новини 12-гру, 2008, 13:229 prov 2 312
У грудні на українському виробничому майданчику концерну «Високовольтний союз» ТзОВ «РЗВА-Електрик» виготовлений ювілейний 10000-й вимикач ВР1
Перший вимикач цієї серії був випущений на Рівненському заводі високовольтної апаратури в 1998 році. Саме із нього почалася розробка цілої лінійки вакуумних вимикачів серії ВР на номінальну напругу 6, 10, 27,5 і 35 кВ. Загальна кількість комутаційних апаратів, випущених на підприємстві, більше мільйона.
Рішення про розробку нового вакуумного вимикача було прийняте в квітні 1996 року. Проектні роботи і випробування вимикача проводилися два роки конструкторськими службами підприємства спільно із міжнародним концерном ABB. Початок виробництва вимикача ВР1 став революційною подією в історії підприємства. Показники експлуатаційної надійності, комутаційний і механічний ресурс, витрати на експлуатацію і екологічність нового комутаційного апарату на порядок перевершили показники попередників – маломасляних вимикачів серії ВВ-10 і ВВК-10. Це стало можливим завдяки використанню технології епоксидного литва, освоєнню виробництва сучасних електромагнітних приводів, використанню високонадійної кінематичної схеми. Варто відзначити, що при виробництві нового апарату на підприємстві вперше застосували нову технологію вузлового складання, при якій кожен вузол виробу заздалегідь проходить спеціальну серію комп'ютерних тестів. В той же час на РЗВА було освоєно виробництво принципово нової серії шаф КРУ серії КУ-10Ц, в яких і почали встановлювати апарати ВР1.
У 1999 році перша партія вимикачів серії ВР1 була відправлена до Литви, потім послідували замовлення з Росії і України.
На початку 2001 року була розроблена ціла серія вимикачів на напругу 6-35 кВ: ВР1, ВР2, ВР3 і ВР35. У Всеросійському Науково Дослідному Центрі Високовольтної апаратури в Москві були проведені комутаційні випробування всієї серії вимикачів ВР, що підтвердили їх надійність і безпеку. Це дозволило налагодити масове виробництво нової продукції. За 10 років вимикачі серії ВР неодноразово модифікувалися і сьогодні не поступаються кращим світовим аналогам.
У 2005 році технології виробництва вакуумних вимикачів серії ВР були освоєні на російському виробничому майданчику концерну «Високовольтний союз» – ТзОВ «НТЕАЗ Електрик». Сьогодні вимикачі ВР1 являються одним з основних видів продукції концерну «Високовольтний союз» і серійно випускаються на підприємствах компанії. Апарати поставляються замовникам як у складі комірок КРУ, так і у складі комплектів Ретрофіт, призначених для реконструкції КРУ і КСО колишніх років випуску. Попит на комутаційні апарати серії ВР підтверджується постійно зростаючим об'ємом замовлень, — повідомили з відділу зв’язків з громадськістю ТзОВ «РЗВА-ЕЛЕКТРИК»
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору