Рівне:

Створення та просування сайтів

Новий вакуумний вимикач для роботи в тропічних умовах

Останні новини 05-жов, 2009, 17:209 Lobanovskiy 1 143
Фахівці концерну "Високовольтний союз" завершили роботи зі створення нового вакуумного вимикача ВР35НС Т1, який призначений для експлуатації у країнах із тропічним кліматом. У вересні поточного року новий апарат успішно пройшов випробування і отримав необхідні сертифікати.
Про це Провінційці повідомили у відділі зв’язківі із громадськістю ТзОВ «РЗВА-ЕЛЕКТРИК».
Варто відзначити, що робота над вимикачем почалася на початку цього року по спеціальному замовленню ВАТ "Закордоненергобуд". За основу був узятий комутаційний апарат ВР35 НС УХЛ1, що призначений для роботи в холодних кліматичних умовах при температурі -60 С. Конструкція попереднього апарату була істотно змінена і адаптована для роботи в умовах сухого тропічного клімату, під впливом соляного туману, піщаного пилу і сонячної радіації. Перший вимикач проходив випробування у Всеукраїнському інституті трансформаторобудування в Запоріжжі (Україна). Більше місяця апарат піддавався перевіркам на тепло- і холодостійкість. В результаті — вимикач підтвердив свою надійність.
Відгукнувшись на вимоги замовника, ми розробили новий тип продукції — високовольтний вимикач зовнішньої установки, який буде працювати при температурі +50°С і 100% вологості в суворих тропічних умовах. При розробці нового вимикача враховувався раніше накопичений досвід експлуатації, проаналізовані відгуки і побажання замовників. Таким чином, новий продукт був дещо вдосконалений по відношенню до його попередника, змінено зовнішнє покриття і кабельно-провідникові матеріали, - розповідає технічний директор Концерну Роман Мельник, - нова серія вимикачів буде встановлена для експлуатації на діючих об'єктах енергопостачання Сирії.
Розглядається можливість подальшого розвитку апарату у сторону розширення його технічних характеристик. Не виключено те, що розробка цієї серії вимикачів покладе основу для розвитку нового напряму в роботі конструкторського відділу концерну - модернізація і удосконалення вимикачів тропічного виконання.
Перша партія нових комутаційних апаратів буде встановлена на одному із найбільших гідрокомплексів Близького Сходу потужністю близько 800 тис. кВт — Євфратській ГЕС в Сирії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору