Рівне:

Створення та просування сайтів

ХВОРОБИ ВІКУ ТЕЖ ПІДВЛАДНІ

Суспільство 25-гру, 2008, 16:139 prov 1 341
Часто у нас так буває, що літні люди в разі потреби не хочуть оперуватися. Мовляв, жити на білому світі залишилося небагато, тож не варто ризикувати, та й клопотів рідним завдавати. Нещодавно таке песимістичне філософське трактування спростувала 96-річна Олена Шевчук із Новоселівки...
У бабусі защемила грижа, тож бідолашній довелося натерпітися, доки її не доставили у центральну районну лікарню. Щоправда, рідні навідріз відмовилися дати згоду на операцію. Мовляв, не витримає оперативного втручання, тож хотіли, аби лікарі іншим чином полегшили їй страждання.
Втім, хірурги — головний лікар центральної районної лікарні Ярослав Данильчук та Геннадій Баденику були іншої думки, бо усвідомлювали, що без оперативного втручання не обійтися, інакше літня пацієнтка буде приречена на нестерпні муки аж до фатального кінця. Їм вдалося переконати рідню пані Олени, та вони, врешті, погодилася на операцію.
Звісно, ризик був великий, адже стан хворої визначили як важкий, який ускладнювала супутня патологія. Відтак операцію провели під місцевим знеболюванням. І її результат виявився успішним. Очевидно, далися взнаки і фахова майстерність хірургів, і гени бабусі Олени, та і Всевишній охороняв їхню пацієнтку.
Не знаю, чи може пані Олена претендувати на рекорд, але її приклад переконує: оздоровлюватися можна у будь-якому віці. І найголовніше: не чекати “екстріму” -загострення недуги на фоні знесилення організму, а вчасно звертатися до лікарів. Лише вони, а не родичі, сусіди чи якісь шептуни і шептухи мають визначати методику лікування будь-якої недуги. При появі патології кожен має звернутися до фахівців у білих халатах, а не чекати ускладнень і, відповідно, ризиків. До речі, діти при виявленні грижі мають бути відразу прооперовані. Щоб уникнути повторення рецидивів, дорослі теж повинні погоджуватися на операцію. Без огляду на літа під сонцем. Власне, 96-річна Олена Шевчук має стати добрим прикладом для усіх, хто опинився перед вибором: згоріти від мук чи довіритися умільцям у білих халатах. Бо, як бачимо, хвороби віку теж підвладні...
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору