Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-січ, 2009, 10:379 prov 1 024
На Різдво в храми прийшло понад 5 млн. українців
Шостого-сьомого січня майже 5,5 млн. українців відвідали більше 14 тисяч храмів, в яких проходили богослужіння з нагоди Різдва Христового.
Охорону громадського порядку і безпеку громадян під час святкових культових служінь забезпечували 18,7 тисячі працівників міліції та 830 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.
Нагадаємо, що 7 січня християни східного обряду відзначили Різдво Христове – друге за значимістю після Великодня велике свято, яке символізує примирення людини з Богом. Різдво сповіщає про подвиг спокути Христа й оновлення людської природи, ураженої гріхопадінням прабатьків.
Святу передує багатоденний Різдвяний піст, який починається 28 листопада і триває 40 днів до 6 січня включно. Президент України Віктор Ющенко привітав співвітчизників з Різдвом Христовим і побажав гарної долі, впевненості, віри та стійкості. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко побажала українцям сімейного добра і любові.
Німець замовив в поліції горілку з доставкою додому
Увечері 1 січня на центральний телефонний вузол німецької поліції кілька разів дзвонив п’яний житель міста Ветцлара. Він вимагав, щоб йому негайно привезли ще горілки. Поліцейські довго переконували чоловіка, що він помилився номером, а подібного роду звернення карні. Нарешті поліцейські запитали в нього бажану марку горілки, а заодно й адресу доставки, яку він з готовністю дав, запевнивши, що за горілку заплатить особисто.
За вказаною адресою замовника не знайшлося. Однак через деякий час наряд поліції був змушений знову виїхати за цією адресою: надійшла скарга про порушення громадського спокою.
Порушником виявився той самий замовник горілки — чоловік сорока років. Побачивши поліцейських, він негайно звинуватив їх у тому, що до цього часу вони так і не доставили його замовлення. Однак замість горілки йому було пред’явлено звинувачення у неналежному використанні номеру екстреного виклику.
Австралійський спортсмен вижив після падіння з 60-метрового мосту
Австралійський бейс-джампер одержав травми, стрибнувши з 60-метрового мосту EJ Whitten у Мельбурні. Як стало відомо, перед самим приземленням у чоловіка не розкрився парашут.
Причини неполадок не вказуються. Спортсмен пошкодив ступні та щиколотки.
Як повідомляється, на думку медиків, йому пощастило: при падінні з такої висоти чоловік міг загинути. Лікарі стверджують, що бейс-джампер давно займався екстремальним спортом і не міг недооцінювати ризик. У той же час друзі потерпілого називають те, що трапилось, лише твердим приземленням.
Американець у день смерті виграв 10 млн. доларів
79-літній Дональд Пітерс, житель міста Денбері в штаті Коннектикут, багато років підряд купував лотерейні квитки, однак великий куш йому вдалося зірвати лише в день своєї смерті.
1 листопада Пітерс за традицією купив лотерейний квиток, однак пізніше в той же день у нього стався серцевий напад, коли він працював у саду біля будинку.
Результати лотереї були оголошені на початку грудня, але вдова покійного Шарлотт Пітерс перевірила квиток лише через місяць, коли трохи оговталась після смерті чоловіка. Виявилося, що він виграв 10 млн. доларів.
Вдова поки не вирішила, що буде робити з виграними грошима. “Я завжди хотіла Корветт, хоча не думаю, що куплю його. Куплю меншу машину. Може, піду в казино”, — сказала вона.
За словами одного із трьох синів Пітерса Брайана, його батько оцінив би іронію ситуації, але був би дуже злий, що помер, а дружина виграла так багато грошей.
У Британії визначили найбільш стресовий день року
Команда британських вчених за результатами опитування жителів Великобританії визначила, що п’яте січня — найбільш стресовий день року. The Daily Telegraph пише, що холодна погода, завершення різдвяних і новорічних свят, а також економічна криза визначають підвищену дратівливість людей в цей день.
Газета уточнює, що найбільший стрес у британців, що вийшли на роботу, викликають гучні звуки, які їх колеги видають під час їжі. Цей фактор стресу згадали трохи більше чверті опитаних.
У той самий час шмигання носом дратує 26 відсотків респондентів. У 21 відсотка британців викликають обурення занадто гучні розмови по телефону.
Як повідомлялося, психологи з університету Сіднея провели дослідження і прийшли до висновку, що найбільш важким днем тижня є середа.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору