Рівне:

Створення та просування сайтів

Перемога над корабелами

Спорт 15-січ, 2009, 09:509 prov 929
Перемога над корабелами


Більше місяця не бачили рівненські вболівальники баскетболу виступи своєї команди вдома. Згідно з календарем чемпіонату України серед команд суперліги, БК-93 “Пульсар” останній домашній матч провів аж 21 листопада. У суботу підопічні Михайла Переверзія приймали МБК “Миколаїв” і впевнено перемогли — 82:59 (7:9, 25:16, 23:18, 27:16). Хоча після першої чверті на такий результат годі було й сподіватися.
Суперники показали антибаскетбол. Неточні кидки, дитячі помилки в нападі призвели до того, що на двох команди закинули лише... 16 очок. Початок другої десятихвилинки був за гостями. Впродовж хвилини вони збільшили відрив до семи очок — 7:14. Здавалося, на результат вплине більш ніж двадцятиденна відсутність ігрової практики. І тут своє вагоме слово сказала “дальня артилерія” рівнян. За дві хвилини Дмитро Брянцев, Павло Улянко та Ілля Шемосюк зробили рахунок нічийним — 16:16. Миколаївці ще раз вийшли вперед — 18:16. На що господарі відповіли ривком 12:0. До завершення поєдинку підопічні Михайла Переверзія чітко і впевнено контролювали перебіг подій на майданчику. Активні дії в захисті були доповнені влучними завершеннями атак. Як підсумок — перемога 82:59.
Складно відзначити когось із рівнян. На майданчику діяв один єдиний механізм. Кожен, хто вийшов на площадку, вніс свою частку у перемогу. Це встиг зробити й Артем Шелуха, який вийшов на останні чотири секунд гри. І за цей відрізок зумів провести результативний дальній кидок, яким встановив остаточний результат.
У складі БК-93 “Пульсар” відзначалися: Ілля Шемосюк — 16 очок, Роман Гуменюк та Дмитро Брянцев — по 12, Дмитро Дятловський — 10, Олександр Захожий, Андрій Артимович, Павло Улянко — по 7, Анатолій Дубнюк — 6, Артем Шелуха — 3, Віктор Герасимчук — 2. У миколаївців найрезультативнішими були Міхал Хлєбовицькі — 17 пунктів, та Леонід Яйло — 11.
Ілля Шемосюк, гравець БК-93 “Пульсар”:
— Ми були більш налаштовані на гру, що дозволило перемогти. Дуже допомогли рідні стіни, а також відсутність лідера миколаївців Олександра Раєвського. Інший лідер гостей Сергій Гладир не зміг показати свою гру. В цьому велика заслуга Дмитра Дятловського та Віктора Герасимчука, які надійно перекрили його.
Володимир Полях, головний тренер МБК “Миколаїв”:
— Що можна сказати, про матч, який ми програли з різницею у 23 очки? Очікували, що в Рівному буде складно грати. Господарі мене не здивували своєю грою, навпаки — неприємно здивували мої гравці. Не зіграв на своєму рівні Гладир. Звичайно, не хочу на нього списувати невдачу — всі баскетболісти не показали своєї гри. Раєвського немає, і команда не може зіграти. Я націлював підопічних на жорстку гру в захисті, але добитися від них цього не зміг. У вас сьогодні сильно зіграв Ілля Шемосюк.
Михайло Переверзій, головний тренер БК-93 “Пульсар”:
— Тренерський штаб переживав, як зіграє команда. Адже у нас була велика перерва — більше 20 днів ми не грали. В цей проміжок часу не знайшли сильно спаринга, тому хлопці були без необхідної ігрової практики. Перша чверть повністю підтвердила наші переживання. В захисті зіграли вроді непогано, а в нападі нічого не виходило. Але добре, що з другої десятихвилинки пішла командна гра. Хочеться виділити всю команду без винятку — всі баскетболісти виходили і повністю віддавалися грі. Не пішла гра в Павла Улянка, але в необхідні моменти здорово зіграв Ілля Шемосюк. Хочеться відзначити гру Романа Гуменюка, якому не вистачило одного підбора для „дабл-дабл”. Головним завданням було справитися із їхнім лідером — Сергієм Гладирем. Це нам повністю вдалося. Хочеться особливу подяку висловити нашим вболівальникам, які відчутно нам допомогли виграти миколаївців.
Результати решти ігор чотирнадцятого туру: ”Азовмаш” — БК ”Київ” — 77:75 (дублери 66:97), БК ”Полтава” — ”Хімік” — 74:76 (69:111). На жаль, рівненські дублери не змогли підтримати своїх старших товаришів і поступилися — 62:77.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору