Рівне:

Створення та просування сайтів

Миколаїв не пройшли

Спорт 28-травня, 2009, 11:169 prov 1 360
Миколаїв не пройшли

Не вдалося БК-93 “Пульсар” пройти МБК “Миколаїв” та вибороти п’яте місце у плей-оф суперліги. Після двох виїзних фіаско — 68:83 та 71:83, підопічні Михайла Переверзія зазнали й третьої поразки від “корабелів”. Цього разу вдома — 57:89. Поступившись з рахунком 0:3, рівняни завершили сезон на шостому місці.
Миколаївці досить серйозно підійшли до матчів із нашою командою. Та й БК-93 “Пульсар”, відчувши смак перемоги, після Полтави жадав зняти “скальп” з команди Володимира Поляха. На жаль, не вдалося. І якщо у виїзних поєдинках рівняни поступалися в останніх чвертях, то в домашньому результат був відомий ще до заключної десятихвилинки.
Матч №1. МБК “Миколаїв” — БК-93 ”Пульсар” — 83:68 (18:15, 23:20, 24:17, 18:16). У всіх чвертях, крім третьої, рівняни ні в чому не поступалися господарям. Не вистачило трішки везіння. Не пішли триочкові кидки у підопічних Михайла Переверзія. Впродовж матчу рівняни 24 рази кидали з дальньої дистанції, а влучили лише 5 (20,8 %). Тоді як суперник з 19 попав 11 (57,9%). Крім того, рівняни грішили втратами м’яча (19 проти 6). Все це разом й не дозволило святкувати перемогу в стартовому матчі. За БК-93 “Пульсар” відзначилися: Дмитро Брянцев — 15 очок, Роман Гуменюк — 12 + 10 підборів, Дмитро Дятловський та Павло Улянко — по 10, Андрій Артимович — 7, Анатолій Дубнюк — 4, Ілля Шемосюк та Олексій Рябінін — по 3, Артем Шелуха та Віктор Герасимчук — по 2. У господарів майданчика найрезультативнішими були Олександр Раєвський та Леонід Яйло — по 15.
Матч №2. МБК “Миколаїв” — БК-93 ”Пульсар” — 83:71 (26:25, 18:14, 16:21, 23:11). За іншим сценарієм проходив повторний поєдинок у Миколаєві. Гості досить впевнено проводили гру до перерви. У третій десятихвилинці змогли відіграти п’ятиочкову різницю. Здавалося, рівняни зможуть розвинути свій успіх у четвертій. На жаль, миколаївці змогли гідно відповісти у заключній чверті. Вигравши її, вони святкували перемогу й у матчі загалом. За БК-93 “Пульсар” набирали очки: Ілля Шемосюк — 15, Роман Гуменюк — 14, Павло Улянко — 13, Анатолій Дубнюк — 8, Віктор Герасимчук та Дмитро Брянцев — по 6, Артем Шелуха — 5, Олексій Рябінін — 4. У МБК “Миколаїв” найрезультативнішим був Сергій Гладир — 21.
Третій матч відбувся у понеділок у Рівному. Прикро констатувати, але підопічні Михайла Переверзія не змогли знайти протидії миколаївцям — 57:89 (21:19, 8:26, 14:28, 15:16). Якщо у першій чверті господарі трималися (навіть вигравали з різницею у десять очок), то у другій — сталося найстрашніше. Гравці БК-93 “Пульсар” немов “зупинилися”, не в змозі чітко діяти в захисті та результативно в атаці. Чого не скажеш про гостей. У другій чверті вони просто декласували господарів — 26:8. Всі потуги врятувати матч ні до чого не призвели.
За БК-93 “Пульсар” відзначилися: Роман Гуменюк — 13 пунктів, Ілля Шемосюк — 11, Павло Улянко — 10, Дмитро Брянцев — 7, Віктор Герасимчук — 6, Анатолій Дубнюк — 5, Дмитро Дятловський — 3, Андрій Артимович — 2. У гостей найрезультативнішими були Леонід Яйло та Сергій Гладир — по 16 пунктів.
Сергій Гладир, гравець МБК “Миколаїв”:
— Важка серія — ”Пульсар” для нас незручний суперник. Але за рахунок дисциплінованих дій в захисті нам вдалося виграти у серії. Ще трохи нам пощастило. На сьогоднішню гру ми добре налаштувалися — хотіли зробити її останньою в сезоні. Добре, що вдалося чимало влучних дальніх кидків. Це був непоганий сезон як для команди в цілому, так і для мене особисто.
Володимир Полях, головний тренер МБК ”Миколаїв”:
— Я радий, що сезон завершився. Хочу подякувати гравцям за волю до перемоги. Нам не хотілося залишатися у Рівному до середи, а тим більше — грати п’ятий матч. Стомилися всі. По сьогоднішній грі хочу сказати, що в Рівному є, та й завжди була, непоступлива команда. Тому сьогоднішній результат говорить про те, що із командою щось сталося. Якщо підсумувати сезон, не можу сказати, що ми планували посісти п’яте місце. Як би там не було — ми зробили крок вперед по відношенню до минулого сезону.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 ”Пульсар”:
— Навіть не знаю, що сказати — така гра команди не могла приснитися й у страшному сні. Незважаючи на об’єктивні та суб’єктивні причини, ми не мали програвати з таким рахунком. І все таки, зважаючи на наші нинішні складні умови із фінансуванням, я хочу подякувати всім своїм гравцям, хочу подякувати нашим відданим вболівальникам, які заповнювали зал, підтримуючи нас в кожній грі. Підсумкове шосте місце — в принципі непоганий результат. Що далі — незрозуміло.
БК “Донецьк” не зміг гідно конкурувати у фінальній серії чемпіонату України у Суперлізі з маріупольським “Азовмашем”. У підсумку маріупольці тричі поспіль перемогли і здобули золоті нагороди. У третій грі маріупольці були сильнішими на виїзді — 90:78. Рівнянин Сергій Ліщук зробив значний внесок у перемогу ”Азовмаша” — 17 очок та вісім підбирань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору