Рівне:

Створення та просування сайтів

У Полтаві були биті

Спорт 07-травня, 2009, 11:349 prov 1 074
Невдало розпочав боротьбу за 5-8 місця у чемпіонаті України з баскетболу серед команд суперліги БК-93 “Пульсар”. Перші матчі рівняни провели у Полтаві з місцевим баскетбольним клубом. На жаль, в обох поєдинках гору взяли господарі.
Хоч результат обох матчів був не на користь підопічних Михайла Переверзія, але самі поєдинки проходили за різним малюнком. У першій грі рівняни лише стартову десятихвилинку можуть віднести у свій актив — 18:10. Решту матчу господарі диктували свої умови на майданчику. Перемігши в кожній з наступних десятихвилинок (26:14, 20:13, 16:5), полтавчани святкували загальну перемогу — 72:50.
За БК-93 “Пульсар” відзначилися: Дмитро Брянцев — 12 очок, Анатолій Дубнюк — 9, Ілля Шемосюк — 8, Дмитро Дятловський та Роман Гуменюк — по 6, Олексій Рябінін — 4, Андрій Артимович — 3, Вадим Коваль — 2. У БК “Полтава” найрезультативнішими були — Юріца Жужа — 16 пунктів, Гітіс Сіратавічус та Аурімас Кьєза — по 13.
За винятком Дмитра Брянцева, ніхто з рівнян не зміг продемонструвати той баскетбол, на який чекають вболівальники. Поступившись у боротьбі за щит (27 підборів у рівнян проти 43 у полтавчан), підопічні Михайла Переверзія просто жахливо реалізували двоочкові кидки — 28,1 % проти 51,1%. Як наслідок цих дій — більш ніж двадцятиочкова різниця.
За іншим сценарієм проходив другий матч. Підопічні Михайла Переверзія ні в чому не поступалися полтавчанам. Після першої чверті на табло висвічувався рівний рахунок — 16:16. Всі намагання господарів відірватися зводили нанівець рівненські баскетболісти. Доклавши чимало зусиль господарі змогли на велику перерву піти за чотириочкової переваги — 37:33. У другій половині матчу гравці БК-93 “Пульсар” намагалися будь-що вирвати перемогу. Впродовж третьої та четвертої чверті на майданчику були гойдалки. То одна то інша команда виходили вперед. На жаль, кінцівку зустрічі краще провели полтавчани. Не допоміг гостям і дальній влучний кидок Дмитра Брянцева на останніх секундах. Фінальний свисток зафіксував рахунок 71:70 на користь БК “Полтава”. Це попри те, що третя та четверта чверті залишилися за рівнянами — 15:13 та 22:21.
У гостей відзначилися: Дмитро Брянцев — 16 пунктів, Ілля Шемосюк — 15, Андрій Артимович — 11, Дмитро Дятловський — 9, Анатолій Дубнюк та Артем Шелуха — по 6, Роман Гуменюк — 4, Олексій Рябінін — 3. У господарів найрезультативнішими були Юріца Жужа — 20 та Гітіс Сірутавічус — 16.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 ”Пульсар”:
— Ми провели дві різні гри у Полтаві. У першому матчі чудово відіграли у першій десятихвилинці. На жаль, інші три провалили. У всіх гравців не пішли кидки — стовідсоткові моменти не реалізовували. Та й у захисті виникли проблеми. Зовсім іншою була друга гра. Тренерський штаб зумів вивести з нокауту гравців, й вони продемонстрували хорошу гру. Доля матчу вирішувалася у заключній чверті. На мою думку, на підсумковий результат вплинули кілька спірних рішень суддів. Зокрема під час виконання останнього дальнього кидка Дмитра Брянцева на ньому фолили й судді мали призначати ще штрафний. Але маємо, що маємо.
Хочу відзначити гру Дмитра Брянцева, Іллі Шемосюка, Андрія Артимовича. Роман Гуменюк слабо зіграв у першій грі й непогано у другій. На жаль, не зміг нам допомогти Віктор Герасимчук, у якого виникли проблеми зі спиною. З травмою грав Дмитро Дятловський. Будемо старатися виграти вдома дві зустрічі й поїхати ще раз до Полтави.
У п’ятницю, 8 травня, команди проведуть третій поєдинок. Матч відбудеться в Рівному — початок о 17 годині. За потреби, 10 травня команди зустрінуться вчетверте.
В іншій парі МБК ”Миколаїв” веде 2:0 із ”Сумихімпромом” — 99:55 та 118:49. По дві гри зіграли претенденти на перемогу ”Азовмаш” — ”Хімік” — 75:62 та 75:64, БК ”Київ” — БК ”Донецьк” — 55:70 та 68:58.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору