Рівне:

Створення та просування сайтів

НАВІТЬ КОСТЯ ЦЗЮ ПРОГРАЄ…

Спорт 09-чер, 2005, 11:449 prov 1 130
У Манчестері (Великобританія) відбувся бій за титул чемпіона світу з боксу в першій напівсередній вазі між Костянтином Цзю (Kostya Tszyu) і Ріккі Хаттоном (Ricky Hatton). Після одинадцяти раундів бій був зупинений через відмову тренера Костянтина Цзю від його продовження. Ріккі Хаттона оголосили переможцем і новим чемпіоном IBF у першій напівсередній вазі.
Хаттон, як і обіцяв перед зустріччю, із самого початку накрутив темп і пішов уперед, осипаючи Цзю градом ударів, більшість яких, однак, приходилася мимо. Проте йому вдалося виграти початкові раунди, нав’язавши Костянтину незручний для нього малюнок бою. Двобій проходив в основному на зручній для Хаттона ближній дистанції, де рідкі точні удари по обидва боки перемежовувалися клінчами.
З кінця дев’ятого раунду ініціатива вже міцно перейшла до британця, який вигравав за рахунок фінішного спурту цей раунд, а також мав перевагу у десятому й одинадцятому. Костянтин виглядав втомленим, і його удари вже практично не заважали Хаттону йти вперед.
У перерві між одинадцятим і дванадцятим раундами тренер Костянтина Джонні Льюіс прийняв рішення про відмову від продовження бою. До цього моменту Хаттон випереджав Цзю в записках усіх суддів: 107-102, 106-103 й 105-104.
Костя Цзю:
– Я вів бій неправильно. Не знаю, чому залишався так близько до нього. Мені жодного разу не вдалося добре влучити в підборіддя. Він заслужив перемогу... Я не почував себе таким втомленим і виснаженим уже багато років, хоча дуже добре підготувався до бою й був у відмінній формі. Щось пішло не так. Я почував себе спустошеним і був просто сам не свій. Ріккі сьогодні був сильнішим.
Ріккі Хаттон:
– Я дуже здивований, що Костя відмовився продовжувати бій, але ніколи не можна сказати, що почуває інший боєць. На початку бою я пропустив кілька ударів, але в останніх п’ятьох раундах мені здавалося, що контролюю ситуацію. Я планував протриматися перші 4-5 раундів, вимотати його, а потім активізуватися, і мені це вдалося. Я давно знав, що готовий до переходу на новий рівень.
Джонні Льюіс, тренер екс-чемпіона світу в першій напівсередній вазі Костянтина Цзю, який працював з ним з моменту його дебюту в професіоналах, прокоментував своє рішення про зупинку бою проти Ріккі Хаттона в перерві між одинадцятим і дванадцятим раундами:
– Для мене найважливіше, що Костя зараз спокійно спить у своєму ліжку й не одержав серйозних травм. Після дев’ятого раунду я сказав Кості, що він повинен виграти останні три. У десятому він пропустив кілька сильних ударів, і я пообіцяв, що якщо він буде пропускати ще, краще зупиню бій, ніж буду спостерігати за цим. Після одинадцятого раунду запитав, як він себе почуває. Він відповів, що добре, але я сказав, що однаково зупиняю бій, тому що він пропускає занадто багато ударів.
Жаль, що вік наздогнав Костю саме в той день, коли він бився проти молодого й агресивного суперника з активним стилем ведення бою. У міру того як Костя утомлювався, сили залишали його, і він не міг стримувати Ріккі. Для Кості стало досягненням, що він протримався так довго, і це показує всю силу його характеру.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору