Рівне:

Створення та просування сайтів

На контролі у регіональному відділенні ФДМУ

Актуально 15-січ, 2009, 13:159 prov 1 018
На підприємствах Рівненщини нові власники у післяприватизаційний період додатково створили 19 нових робочих місць. Про це повідомила Юлія Савуляк з Фонду держмайна України в Рівненській області.
На контролі у регіональному відділенні ФДМУ по Рівненській області знаходиться 11 договорів купівлі-продажу, якими передбачено збереження існуючих та створення протягом визначеного терміну певної кількості нових робочих місць. За всіма договорами покупці повинні зберігати 1246 робочих місць. Фактично збережено 1265.
Загалом протягом 2008 року регіональне відділення перевірило виконання покупцями умов за 154 договорами купівлі-продажу державного майна. Було зафіксовано 16 порушень, тобто на 2 більше, ніж у 2007 році. Утім, як і в попередні роки, вони полягають у недотриманні термінів добудови об’єктів та вирішенні питання землекористування.
Водночас одне порушення стосувалося сплати коштів за приватизований об’єкт. Покупець вчасно не розрахувався за об’єкт незавершеного будівництва цеху крейди у с. Мильча Дубенського району (його було продано шляхом викупу за 204 тисячі 805 гривень). Відтак покупцеві нараховано штрафні санкції (неустойку у розмірі 36 тисяч 865 гривень), а також направлено пропозицію про розірвання договору купівлі-продажу.
Найбільша кількість договорів з тих, що контролюються регіональним відділенням, стосується об’єктів малої приватизації. Водночас тут, як правило, фіксується найменше порушень. Покупці найчастіше переобладнують нежитлові або адміністративно-побутові приміщення та експлуатують їх як магазини чи заклади побутового обслуговування населення, зберігаючи при цьому робочі місця.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору