Рівне:

Створення та просування сайтів

Усурійські тигренята в степах України…

Спорт 14-лип, 2005, 17:369 prov 981
Рівно рік тому на прес-конференції у Рівному після гонки “Україна” – “Восток” рівненський журналіст запитав у тодішнього керівника російської команди пана Успенського: “Як ви прокоментуєте чутки щодо появи у Владивостоці ще однієї команди під керівництвом колишнього гонщика “Востоку” Григорія Харченка?”.
Відповідь була приблизно така: “По-перше: у Владивостоку тільки один трек. Він належить нам. По-друге: навряд, чи вистачить гонщиків на дві команди. По-третє: цього не буде ніколи, у Владивостоці є спідвейний клуб “Восток” і ніякого іншого бути не може…”. Це було влітку 2004 року, а 6 липня 2005 ми вже спостерігали за гонкою “Україна” (Рівне) – “Примор’є” (Владивосток).
Перше враження про команду дуже приємне. Екіпіровка та технічне оснащення команди з Владивостока свідчить про те, що у команди є серйозний спонсор і вкладені чималі кошти. Склад команди – юніорський, якщо не сказати дитячий, середній вік гонщиків – 16-18 років. А це означає, що “батьки” команди збираються працювати на перспективу і вкладати зусилля та гроші в молодь. Із досвідчених гонщиків можна було побачити тільки Григорія Харченка, якого підопічні називають не інакше, як “дядя Гриша”, та поляка Томаша Баєрського, “старого знайомого” нашого Володимира Колодія.
Потішили рівненських уболівальників прізвища гонщиків команди “Примор’я”: Харченко, Скачко, Вуйко, Кононець, Куліченко, Ходзицький.
Вже з першого заїзду рівняни вийшли вперед завдяки Марку та Андрію Карпову. Без особливих зусиль рівняни здобули перемогу з рахунком 4:2. В наступному заїзді Володимир Колодій-старший та Олег Немчук подвоїли розрив.
Веселим видався третій заїзд, у якому кількість падінь мало не перевищила кількість гонщиків, а відстань між ними була такою, що суддя на фініші мало не переплутав, хто вже фінішує, а хто заходить на останнє коло...
У четвертому заїзді на доріжку вийшли Андрій Карпов, Володимир Колодій у рівнян і Томаш Баєрскі та молодий лідер команди “Примор’є” Олексій Харченко. Андрій виграв старт і стрімко пішов уперед, Томаш Баєрскі “сів на хвіст” нашому юніору. Але тут у полі зору з’явився старший Колодій, якого абсолютно не влаштовувало третє місце у заїзді. Гонщик активно атакував поляка то по зовнішньому, то по внутрішньому радіусу, змусивши Томаша зосередитись на утриманні позиції і полишити думку наздогнати Карпова. І от коли вкотре Володимир спробував пройти по ближньому радіусу, поляк “закрив” вихід із віража, змушуючи Колодія “скинути газ”. Але Володя не став цього робити, а намагався потіснити все-таки поляка. Його мотоцикл підкинуло і Колодій полетів на Баєрські, фактично знісши поляка. На щастя, обійшлося без травм, Володимира Колодія суддя не допустив до перезаїзду, винісши попередження за небезпечну їзду. Призначили перезаїзд, у якому Андрій Карпов знову здобув перемогу.
Гонщики з Владивостока змогли лише двічі виграти заїзди. Олексій Харченко обійшов усіх у юніорському заїзді, а Олексій Куліченко здобув перемогу у заїзді, в якому Ласло Шатмарі допустив падіння.
Що ж до нашої команди, то Андрій Карпов демонструє значний прогрес. Дуже непогано виглядав Олег Немчук, склалось враження, що наш гонщик нарешті почав повертати колишню форму.
Особливо хотілося б відзначити дебютанта міжнаціональної ліги у складі команди “Україна”, рівненського юніора Максима Сацюка. І хоча наш юніор провів усього один заїзд, гонщик зумів заробити команді одне очко.

Олексій КРИВОШЕЄВ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору