Рівне:

Створення та просування сайтів

Для перемоги не вистачило потужності двигунів

Спорт 10-сер, 2006, 12:499 prov 840
У черговій гонці Міжнаціональної (російської) спідвейної ліги “Рівне-Україна” приймала команду “Салаватнафтомаш” із Салавата. Нагадуємо, що 20 липня українські гонщики юніорським складом поступилися на виїзді 26:64. Незважаючи на факт, що до звітної гонки “Рівне-Україна” підійшла в оптимальному складі, надіятися на перемогу було важко. Доказом цього стала нещодавня неочікувана домашня поразка від посереднього “Колеяжа” у рамках другої польської ліги.
З перших стартів тон у гонці задали саме гості. Вигравши два заїзди по 5:1, вони повели у рахунку 10:2. Лише у четвертому господарям вдалося на два очки скоротити відставання до 9:15. Проте у шостому заїзді гонщики “Салавата” збільшують відрив до десяти очок — 13:23. Наступний заїзд — і різниця становить 12 очок — 15:27. Надію на вдалий результат у гонці в дев’ятому заїзді дають Ігор Марко (3 очки) та Володимир Колодій-молодший (два) — 23:31. Проте це був не наш день. Потім були чотири нічийних старти (по 3:3) і перед двома заключними заїздами зберігається різниця у вісім очок. Теоретично врятувати гонку можна було. Але виграш 4:2 рівнян у чотирнадцятому — і надія помирає. В заключному старті Віктор Гайдим (два очки) та Олександр Бородай (одне) не змогли втримати Яцека Кшижаняка — 3:3 і остаточний рахунок 42:48 на користь “Салаватнафтомашу”.
Говорити про зниження майстерності у Петера Дима, Володимира Колодія-старшого чи Ігоря Марка не доводиться. Необхідно сказати про неготовність техніки наших спортсменів на рівних конкурувати із суперниками. А на двигуни необхідні кошти, яких, вочевидь, у команди зараз немає. Шкода, що найулюбленіший вид спорту у Рівному став знову нікому не потрібний. За такого ставлення до нашої команди меншає вболівальників на стадіоні технічних видів спорту.
Найбільший доробок у складі господарів вніс Віктор Гайдим — 14 очок. На жаль, ні Петер Дим (вісім очок), ні Ігор Марко (шість), ні Володимир Колодій-старший (три) не підтримали тренера “Рівне-України”. По чотири очки здобули Олександр Бородай та Володимир Омелян, ще три на рахунку Володимира Колодія-молодшого. У гостей найбільше очок здобув польський легіонер Яцек Кшижаняк — 14.
Віктор Гайдим, тренер команди “Рівне-Україна”:
— У сьогоднішній гонці команда виступила слабо. Я чекав кращого результату. Максимум — програшу в один пункт. На жаль, через травму не в повну силу їхав Ігор Марко, не так, як хотілося б, виступив Володимир Колодій.
Петер Дим, гонщик “Рівне-України”:
— На жаль, через погано підготовлені двигуни не змогли показати хороший результат. Через це не було настрою ні в мене, ні в команди. У гостей сподобалися виступи Семена Власова і Яцека Кшижаняка. Важко змагатися з Кшижаняком, у якого двигуни кращі, ніж у мене, та й спонсори потужні.
Яцек Кшижаняк, гонщик “Салаватнафтомаш”:
— Сподобалася сьогоднішня гонка. Добре підготовлена доріжка, багато вболівальників, які розуміються на спідвеї і палко підтримують своїх спортсменів. У вашій команді сподобався Віктор Гайдим.
У російській лізі “Рівне-Україна” після дев’яти гонок набрала чотири очки і посідає шосту сходинку турнірної таблиці серед восьми команд. Лідирують відразу три команди. “Мега-Лада” з Тольятті, “Лукойл” з Октябрського та “Восток” з Владивостока набрали по 14 очок. Наступну гонку Російської спідвейної ліги “Рівне-Україна” проведе 19 серпня. Вдома рівняни прийматимуть владивостоцький “Восток”.
Ще одним ударом по престижу рівненького спідвею став фінал чемпіонату Європи зі спідвею серед пар, який відбувся у словенському місті Лендава. Через проблеми з відкриттям візи не зміг вирушити на змагання Ігор Марко. Володимир Колодій-старший відмовився від гонок із особистих причин. Таким чином, честь українського спідвею поїхали Андрій Карпов та Сергій Сенько. Якщо червоноградець довів своє право виступати у фіналі — 13 очок, то львів’янин не здобув жодного очка. Доробок у тринадцять очок дозволив українцям посісти шосте місце. А перемогу святкували поляки Себастян Уламек (14 очок), Веслав Ягуш (13), Марцин Ремпала (не стартував) — 27 очок. Словенці були другими — 25 пунктів, третіми фінішували угорці — 17.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору