Рівне:

Створення та просування сайтів

Ринок сировини: Нафта дешевшає

Україна і світ 20-січ, 2009, 12:599 prov 1 124
Ринок сировини: Нафта дешевшає

Нафтові ф'ючерси знизилися більш істотно, на тлі прогресуючого економічного спаду. На торгах у Нью-Йорку, що проходили в обмеженому режимі, вартість нафти Crude з поставкою у лютому впала нижче 34 доларів за барель.

За словами керуючого активами Astrum Investment Management Олега Непляха, нафта продовжує падати, навіть незважаючи на можливе чергове зниження квот на видобуток нафти ОПЕК у лютому.

"У короткостроковій перспективі ймовірне подальше зниження вартості нафти, однак до кінця року нафта може вийти на рівень 50-60 доларів за барель і вище, якщо економічне зростання відновиться", заявив Неплях.

Окрім того, зростання дефляційних очікувань продовжує визначати динаміку на ринку золота, не дозволяючи останньому стабілізуватися вище 850 доларів за унцію, незважаючи на ряд передумов до зростання. Серед останніх, у першу чергу, фінансова складова економічної кризи.

"Використовувана Центробанками політика" кількісного ослаблення "рано чи пізно призведе до істотного інфляційного тиску, і це ринок враховує вже зараз", заявив співробітник компанії.

З іншого боку, за його словами, короткострокові фактори свідчать про імовірну дефляцію, що надає негативний тиск на ринок золота.

"У разі безболісного проходження чергового витка кризи, пов'язаного з рекордними збитками системних банків, не виключено тимчасове зниження цін на золото, з подальшим відновленням ближче до другої половини 2009 року", пояснив Неплях.

У вівторок ціни на золото залишалися практично незмінними, за винятком вартості спот контракту, який впав на 0,6% до 838,29 доларів за унцію на сесії в Азії.
ua.korrespondent.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору