Рівне:

Створення та просування сайтів

У Дубаї відкриють найвищу в світі будівлю

Україна і світ 22-січ, 2009, 16:359 prov 1 145
Незважаючи на глобальну фінансову кризу, офіційне відкриття Дубайської вежі — найвищої будівлі у світі, відбудеться 9 вересня цього року. Цього ж дня почне роботу перше на Аравійському острові метро.
Найбільша світова висотка, на будівництво якої витрачено понад мільярд доларів, “уже досягла фінальної висоти у 818 метрів”, — повідомив представник бельгійської компанії Besix, заступник директора проекту висотної будови Дідьє Босpeдон.
“У кінці грудня на ній було змонтовано шпиль і маяк. Зараз тривають оздоблювальні роботи на фасаді. Потрібно також обладнати під’їзні шляхи та підвести каналізацію”, — додав він.
9 вересня — остаточний термін завершення робіт у будинку. З оглядового майданчика на 124-му поверсі хмарочоса можна буде побачити Дубаї із висоти пташиного польоту. На 154-му поверсі розміститься офіс директора дубайської компанії “Емаар”, яка у вересні 2004 року почала роботи із прокопування котловану для будівництва вежі.
Навколо Дубайської вежі формується новий діловий центр Дубаю з готелями, торговельними центрами, офісними та житловими будинками. Загальна вартість його забудови становить 20 мільярдів доларів.
В американській пресі нещодавно з’явилися повідомлення про те, що у найвищому в світі хмарочосі може оселитися футболіст Девід Бекхем. За словами джерела, близького до компанії-забудовника, спортсмен вже почав переговори із представниками власників будівлі. Для порівняння, на батьківщині Бекхема, у Британії, найвищий будинок має лише 235 метрів.
Одночасно із відкриттям вежі буде проведено запуск першого на Аравійському півострові метро, лінії якого пройдуть по землі, під і над землею. Крім того, в ОАЕ зведуть хмарочос під назвою Podium, одна стіна якого нагадуватиме гігантський LED-екран, який стане найбільшим у світі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору