Рівне:

Створення та просування сайтів

Лондонський Біг Бен закрили для іноземних туристів

Україна і світ 12-лис, 2010, 11:399 Lobanovskiy 1 043
Одна з найвидатніших пам’яток Лондона – знаменита вежа Біг Бен – була закрита для іноземних туристів з міркувань безпеки. Британська поліція боїться, що під виглядом туристів у споруду можуть потрапити терористи.


До заборони на Біг Бен щорічно піднімалися майже 20 тисяч туристів. Тепер іноземці взагалі не зможуть піднятися на оглядовий майданчик вежі, туди пускатимуть тільки за наявності британського паспорта і дозволу від одного з членів парламенту.
Поки що невідомо, як довго триватиме заборона і чи торкнеться вона інших пам’ятних місць британської столиці.
Представник Палати громад, підтверджуючи заборону для іноземців на огляд вежі, заявив: “Ми не даємо детальних коментарів з міркувань безпеки”.
Відомо, що зміни внесла служба охорони будівлі парламенту, яка зробила це за рекомендацією поліції.
Звичайний тур по Біг Бену триває 75 хвилин і йому передує суворий поліцейський огляд: спочатку відвідувачі проходять металодетектор, потім фотографуються спеціальною камерою, з якої потім виходить надруковане фото з пропуском. Після цього відвідувачі можуть ознайомитися з пристроєм вежі, дзвонами та годинником.
Спецслужби посилили рівень терористичної загрози в Британії після того, як у Лондонському аеропорту виявили посилки з вибухівкою, відправлені “Аль-Каїдою” з Ємену до США.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору