Рівне:

Створення та просування сайтів

Червоній будуватиме Україну без Матчука

Актуально 04-сер, 2005, 10:209 prov 910
29 липня запланована сесія обласної ради була зірвана. Головною мішенню для биття став голова міського осередку НСНУ Віктор Матчук, який напередодні виступив з критикою дій голови облдержадміністрації Василя Червонія на всеукраїнському з’їзді НСНУ, а невдовзі відповідна заява з проханням про відставку голови облдержадміністрації була передана Президентові України.
Перед початком сесії на майдані Просвіти зібралися пікетувальники з прапорами та гаслами: “Майдан з Червонієм”, “Матчука – на політичну пенсію”, “Сороку до суду”, “Несунам – народний суд” тощо. Тут же заздалегідь було споруджено спеціальні підмостки з мікрофонами для виступаючих, поруч розгорнулася торгова палатка з прохолоджуючими напоями. По місту ще напередодні були розклеєні оголошення про пікетування та вимоги пікетуючих з підписами усіх партійних сил, які на сьогодні заявили про свою підтримку голови облдержадміністрації Василя Червонія.
У сесійній залі окрім депутатів, усі задні ряди заповнили запрошені сюди гості.
Проти партії влади на Рівненщині – Українського Народного Руху – цього разу були не соціалісти чи комуністи, а ті, котрі також стояли під помаранчевими прапорами – представники НСНУ. Вихід на трибуну для виступу Віктора Матчука і сам виступ супроводжувався образливими вигуками з рядів запрошених сюди гостей. Голова міського осередку НСНУ намагався довести присутнім у залі, що пікетувальників на площу звезли за спеціальною вказівкою. Адже чи є насправді вагомі підстави для створення пікетів? Пікетувальники вимагають притягнути до відповідальності прибічників Кучми-Сороки? Але притягнення до відповідальності посадових осіб за службові злочини, не є компетенцією обласної ради. Тож чи потрібно було для цього зривати людей з районів у жнива?
Після виступу депутатів Мирослава Семаніва та Віри Кобилянської, які оголосили Матчука “зрадником” і “мільйонером”, якому окрім мільйонів іще потрібна влада, слово взяв Василь Червоній, який також засудив “моралізаторство новоявлених мільйонерів, які збили свої мільйони разом із Кучмою та Сорокою”. Йшлося ще про непатріотизм та лицемірство Віктора Матчука і голови рівненського обласного осередку НСНУ Анатолія Жуковського.
– Настала нова епоха. І Україну ми збудуємо без вас. Ми інші. Ми справжні демократи, а ви демократи мальовані, – завершив свій виступ Василь Червоній.
Народний депутат Павло Сулковський висловив свій осуд подіям, які відбуваються: “Обласна рада перетворилася у повне політиканство. Замість вирішувати питання економічні та соціальні, на сесію прийшли крикуни й політикани.” Вкінці заявив, що якби тут був Президент Ющенко, то йому б не потрібно було б доводити, що в цій області потрібно міняти керівника.
Оголосили перерву і Василь Червоній виступив перед пікетуючими. Президія обласної ради, половина членів якої були відсутні, прийняла рішення про перенесення сесії обласної ради на 9 серпня.
Людмила МАРЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору