Рівне:

Створення та просування сайтів

Не ходіть, лисі, вночі містом гуляти

Новини регіону 04-сер, 2005, 10:229 prov 944
А, точніше, ходіть, проте дуже обережно та з документами. Чомусь так повелося, що наші правоохоронці не зовсім байдужі до людей з не надто пишною шевелюрою. Про це розповідаю не за чиїмись словами, а говорю про випадок, який справді стався нещодавно зі мною. Мені, наприклад, подобається зачіска під назвою “відсутність зачіски”, і тому вже з десяток років підтримую свій стиль, та ніколи не думав не гадав, що мене чекатиме така дискримінація за відсутність волосся на голові.
Я досить часто повертаюся пізно додому: чи то з друзями засидівся, чи від коханої, а то й просто, гуляючи по місту. І ось, повертаючись в один із таких вечорів додому, я й не зоглядівся, як до мене під’їхала патрульна машина.
– Ваші документи! – прозвучало. (Звичайно, я трохи прикрасив це звертання).
Знайома та банальна фраза наших охоронців громадського порядку. Добре, коли в кишені є якийсь документ... А в мене, як на зло, із собою не було нічого, що б засвідчило мою особу. Спробував з’ясувати, за що ж мене затримали. Дебелі молодики в камуфляжній формі пояснили просто: “Лисий і вночі, плюс до того – без документів”. Таке “серйозне” звинувачення викликало у мене сміх, але не у патрулюючих. І я вперше потрапив на відому в нашому місті вулицю Пушкіна. По дорозі туди довелося відповідати на запитання типу: “ Ти чого “лисий “, ти що – найрозумніший?” Молодикам, які затримували, пояснити щось дуже важко, навіть якщо ти закінчив два інститути з червоними дипломами. Їм не зрозуміти, що паспорт ти залишив вдома, що пізно йдеш додому, бо проводив дівчину чи просто засидівся з друзями, а коротко стрижений тому, що тобі так подобається, а не тому, що ти хуліган і бандит.
Та мені ще повезло, що у відділку чергував офіцер, який зрозумів і наказав своїм “орлам” відпустити затриманого, тобто мене, і я, згадуючи незлим, тихим словом своїх “затримувачів”, пішов додому...
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору