Рівне:

Створення та просування сайтів

Жванія звинуватив Ющенка у подвійних страндартах

Україна 29-січ, 2009, 13:269 prov 1 054
Жванія звинуватив Ющенка у подвійних страндартах


Президент Віктор Ющенко використовує практику подвійних стандартів.

Саме так охарактеризував народний депутат Давид Жванія заяви Глави держави про необхідність модернізувати українську газотранспортну систему та скликати з цього приводу інвестиційну конференцію, повідомляє прес-служба народного депутата.

«Коли ми говоримо про модернізацію української «труби», це свідчить про те, що в ГТС вкладатимуться недержавні гроші, а відтак вона де-юре буде у власності країни, а де-факто – поділена між інвесторами, - зауважив Жванія. - Під час газового конфлікту з Росією Ющенко заявляв, що українська ГТС у стабільному стані, тому вона не потребує модернізації. Однак коли Глава держави поїхав до Європи, то зробив кардинально протилежні заяви. Це свідчить про те, що президент використовує практику подвійних стандартів».

«Відповідно до внесених у 2007 році змін до закону «Про трубопровідний транспорт», забороняється реорганізація та приватизація ГТС. Роблячи відповідні заяви, Ющенко повинен розуміти: йому доведеться, або вносити зміни до закону, або ігнорувати законодавство і «здавати трубу». Не виключаю, що при залученні іноземних інвесторів відбудеться так знана прихована приватизація, що суперечить не лише законодавству, але й здоровому глузду», - наголосив Жванія.

За його словами, якщо не вдасться уникнути ініційованої Ющенком приватизації ГТС, то її потрібно буде робити законно, максимально прозоро та із залученням як європейських партнерів, так і російської сторони. «Наприклад, це може бути створення консорціуму, де Україна за будь-яких умов має залишитися одноосібним власником газотранспортної системи», - зазначив народний депутат.

23 березня у Брюсселі відбудеться інвестиційна конференція щодо модернізації української ГТС.


[img]http://gazeta.ua/index.php?&id=280304[/img]
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору