Рівне:

Створення та просування сайтів

У плани втрутилася смерть з обличчям пасинка

Кримінал 29-січ, 2009, 17:489 prov 1 287
“Розпити б пляшчину...” — 43-річний житель села Антонівка Березнівського району Андрій не знав, що це бажання стане останнім у його житті. Не міг він знати й того, що замість грошей на “оковиту”, які дуже розраховував отримати від співмешканки, знайде смерть від руки її сина.
22 січня 2009 року близько 17-ої години в чергову частину Березнівського райвідділу міліції зателефонував житель села Антонівка, який повідомив, що в одному з будинків виявлено труп його сусіда. На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником РВ Ігорем Денисюком та прокурором району. У вказаній оселі на підлозі вони й справді побачили бездиханного 43-річного Андрія з множинними ножовими пораненнями в області грудної клітки, шиї та інших частин тіла. Коло підозрюваних у скоєнні тяжкого злочину майже відразу звузилося до однієї особи, яка, як з’ясували правоохоронці, мешкала у будинку разом із загиблим та своєю матір’ю. Та, власне, 34-річний Володимир, пасинок Андрія, і не думав тікати. Саме він повідомив сусідам про те, що накоїв, попросив їх викликати міліцію та залишився чекати неминучого вдома…
– При огляді помешкання були вилучені речові докази – знаряддя вбивства, а саме: два ножі зі слідами крові (один був схований у шафі, а інший лежав під тумбою на кухні), якими підозрюваний наносив удари потерпілому, – розповідає начальник Березнівського РВ УМВС Ігор Денисюк. – Як з’ясувалося, почалося усе з банального – фактично через пляшку горілки…
А точніше, через гроші на неї, які Андрій сподівався отримати від своєї співмешканки – матері Володимира. Остання ж профінансувати пиятику “благовірного” категорично відмовилася. Через це у будинку виник скандал. За словами Ігоря Денисюка, він був у родині не першим, тому сюди іноді навідувався дільничий.
Цього разу (і також не вперше) у сварку між матір’ю та вітчимом, молодшим від неї на 16 років, втрутився Володимир. Вгамовуючи дебошира, засліпленого бажанням “остограмитися”, пасинок схопився спершу за один з кухонних ножів, а згодом – і за другий. Певно, до цього його підштовхнула не лише жалість до матері, адже Андрія він знав 16 років, і за цей час між ними усяке траплялося…
– Андрій мешкав тут 16 років, коли мій батько помер, то вони з матір’ю зійшлися і почали жити разом, – розповідає брат підозрюваного Олексій, з яким працівникам відділу зв’язків з громадськістю УМВС вдалося поспілкуватися під час підготовки цього матеріалу. – Спочатку все було добре, Андрій допомагав матері по господарству. А потім життя змінилося, і він почав частіше випивати, жити, так би мовити, для себе. Він, коли не зловживав спиртним, був дуже працьовитим, у руках робота аж кипіла, та лишень випивав, відразу ж хапався за ніж чи сокиру і починав… Він матір позавчора ввечері почав бити, душити, брат заступався, то він хапав ніж і підставляв йому під горло.
У минулому році один з конфліктів між вітчимом та пасинком закінчився тим, що останній потрапив до лікарні. Про це нам повідомив сусід Василь, який цього разу викликав міліцію до будинку, де сталося вбивство.
– Точно не пам’ятаю, коли це було, чи навесні, чи влітку, прийшов Володя і каже: “Завези в лікарню, бо Андрій кинув сокирою і прорубав мені грудину”, – пригадує Василь. – То я його завіз, йому там зашивали рану…
Володимир, за словами жителів Антонівки, був спокійним. Хоч і випивав, та скандалити не любив. Щоправда, він раніше уже потрапляв у поле зору правоохоронців – після розлучення із дружиною притягався до відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання дітей. Тепер же у його біографії з’явилася ще одна пляма кримінального характеру – цього разу велика та кривава.
– На сьогодні на підставі беззаперечних доказів підозрюваний затриманий і утримується в ІТТ Березнівського РВ в порядку статті 115 КПК України, – підсумовує Ігор Денисюк. – Кримінальна справа порушена за статтею 115 – навмисне вбивство.
Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору