Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗАГИНУЛА ВІД БАГНЕТА У 64-Й ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Кримінал 22-травня, 2009, 09:179 prov 1 213
ЗАГИНУЛА ВІД БАГНЕТА У 64-Й ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

На жіночу долю пані Клавдії, жительки села Сергіївка Рівненського району, випало чимало лиха. Велика Вітчизняна війна вперше оповила її косу сивим павутинням, коли їй виповнилося лише 23 роки. Але жінка пережила це жахіття і 9 травня зустріла 64-ту річницю Перемоги. Останню у свій майже 91 рік. Спокійно засинаючи на власному ліжку, Клавдія не знала, що їй судилося померти саме цього дня, а точніше, пізнього вечора, від геть поіржавілого багнета у руках людини, яку вона усе життя зігрівала материнським теплом.
Повідомлення про трагічний випадок у Сергіївці надійшло до Рівненського райвідділу міліції у ніч з 9-го на 10-те травня. До правоохоронців зателефонував фельдшер станції швидкої медичної допомоги села Олександрія. У стражів Закону відразу не виникло жодних сумнівів, що літній місцевій жительці, труп якої виявили в одному з будинків Сергіївки, допомогли піти з життя.
– На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що тілесні ушкодження у вигляді колото-різаних ран грудей та живота, які й призвели до смерті жінки, їй завдав син, – повідомив заступник начальника Рівненського РВ УМВС України в області – начальник слідчого відділення Павло Пастушок. – За фактом умисного вбивства наразі порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, на даний час підозрюваного заарештовано, проводиться досудове слідство.
У селі цю звістку сприйняли по-різному. Загалом же 58-річного Володимира більше шкодували, казали, що то не він на матір підняв руку, а його „душевна” хвороба, яку вже протягом багатьох років час від часу підліковував в обласній психіатричній лікарні. За словами сестри Галини і сусідів, коли та напасть відступала, Володя і роботи не цурався, і не зловживав алкоголем.
– Його кожен рік лікували, після чого він до матері дуже добре ставився, а коли його починала брати хвороба, то він тримав на Клавдію якусь злобу, – розповідає сусід Анатолій. – І цей випадок останній… він майже два місяці пролікувався, а повернувся „звідти” ще гірший, аніж їхав туди. Перебував у дуже поганому стані.
Коли саме Володимир захворів, односельці точно не знають, та висловлюють припущення, що це сталося, коли він впав у кип’яток у 23 чи 24 роки. Відтоді чоловік полишив спроби одружитися та створити власну сім’ю. Спершу мешкав з матір’ю, а згодом до них приєдналася його сестра. Так і хазяйнували утрьох у маленькій, позбавленій розкошів хатинці. Часом онуки та племінники навідувалися у гості. Усе б нічого, якби Володимира іноді не мучив головний біль, про що він неодноразово розповідав оточуючим. У такі дні чоловік ставав неконтрольованим, міг перехилити чарку-другу, а взимку односельці не раз бачили, як він опускав голову в ополонку або інші незрозумілі речі коїв. Тоді ж він зазвичай сварився з матір’ю, а та йому не змовчувала. 9 травня між ними знову спалахнув конфлікт. Сусіди прибігли, втихомирили Володю. Він ліг у ліжко, мати також заснула, накрившись периною. Що сталося далі – про це, принаймні до закінчення досудового слідства, говорити важко. Наразі Володимир зізнався правоохоронцям, що узяв металевий предмет, схожий на багнет, яким у цій родині кололи свиню, і почав через перину бити ним сплячу матір.
Коли у Сергіївку приїхали працівники райвідділу міліції, підозрюваний спав та не став чинити опору. Слідчі говорять, що наразі він кається у тому, що накоїв. Та, на жаль, літню жінку уже з того світу не повернеш. Жінку, яка у свій час (за словами жителів Сергіївки) оточила материнською любов’ю ще тоді однорічного пасинка Володимира, одружившись із його батьком.
Марина НОНКА,
Михайло МЕЛЬНИК,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору