Рівне:

Створення та просування сайтів

Чотирьох чоловіків пережила, а від руки п’ятого загинула

Кримінал 13-сер, 2009, 10:199 prov 1 091
Чотирьох чоловіків пережила, а від руки п’ятого загинула


27 липня мешканці села Жобрин Рівненського району зійшлися на тривожній думці, що вже декілька днів не бачили на вулиці 70-річної місцевої жительки Любові. Люди викликали сільського голову та разом з ним пішли до будинку літньої жінки. Картина, яку їм довелося побачити всередині, просто вжахнула. На підлозі лежало бездиханне тіло бабусі, а обличчя її було прикрите якоюсь шматою.
На місце події, як зазначив заступник начальника Рівненського райвідділу міліції Павло Пастушок, виїхала слідчо-оперативна група, яка й з’ясувала, що жінку жорстоко побили, а судово-медичний експерт резюмував до смерті старенької призвела механічна асфіксія (удушення). Проведені оперативно-розшукові заходи та слідчі дії допомогли встановити, що до вбивства Любові, найімовірніше, причетний її 55-річний співмешканець Володимир.
Односельці розповіли, що загибла була дуже хорошою ґаздинею. Любов тримала корову та свиней, порядкувала на городі та на подвір’ї, але пристрасть до оковитої звела нанівець усі її старання щодо благоустрою свого господарства. Зі слів сусіда Володимира, жінка раніше жила у селі Бронники Рівненського району, де у неї був хороший чоловік. Згодом годувальник захворів та помер, а вона переїхала до Жобрина. Тут одружилася вдруге із місцевим лісником. Та й з ним довгого й щасливого життя у Любові не вийшло, адже невдовзі й він помер від хвороби. Інші два Любині чоловіки були пияками і не соромилися запрошувати до чарки жінку. Постійні ”святкування” із вживанням горілки звели в могилу і цих ”суджених”, а невдовзі після смерті останнього до хати ”чотириразової” вдови прийшов Володимир.
Жителі вулиці Кругівської неодноразово ставали свідками сварок між Любою та її новим співмешканцем, а також зупиняли забіяку, який час від часу піднімав руку на жінку. Молодший від цивільної дружини на 15 років, Володимир постійно пив та бив її, але вона ніколи не визнавала цього. Коли сусіди бачили на обличчі та тілі жінки черговий синець, запитували, як так сталося, а вона у відповідь вигадувала різні історії, аби не видати коханого. Казала, що впала у льох, що вдарила корова чи кінь… Та ”суджений” цього не цінував, і коли після чергових підробітків у односельців повертався напідпитку, починав знущатися над дружиною й погрожувати їй вбивством. Востаннє цей традиційний сценарій доля доповнила жахливим фіналом. Нетверезий господар вкотре побив жінку, а потім задушив її своїми руками.
Хоча підозрюваний і переховувався від стражів Закону, та все ж його розшукали й затримали. За фактом навмисного вбивства порушили кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, після розгляду якої в суді Володимирові загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
Микола Лекай, Михайло Мельник.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору